Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Politika miatt kerülhet bajba az Oculus

Az Oculus alapítója, Palmer Luckey politikai ügybe keveredett, ezért több fejlesztő is visszalép a VR-headset támogatásától.

2016.09.25. 17:56 | szerző: GeryG | kategória: Egyéb

Sosem jó, ha a politika belekeveredik valamibe. Nem tesz jót a focinak sem és nem tesz jót a szórakoztató-iparnak sem. Az Egyesült Államok jelenleg épp választási lázban ég, az elnökjelöltek pedig vadul kampányolnak. Megannyi híresség és ismert ember nyilvánította már ki a hovatartozását, így tett a jelek szerint az Oculus alapítója, Palmer Luckey is. A hírek szerint ő is beszállt az egyik jelölt, Hillary Clinton lejárató kampányába, amelyet nem kis összeggel meg is támogatott. Ez pedig sok fejlesztőnél kiverte a biztosítékot, akik egymás után jelentik be, hogy készülő projektjeik a továbbiakban már nem fogják támogatni az Oculus Riftet. Így tett a Polytron csapata a Superhypercube kapcsán, amely így már csak a PlayStation VR-t támogatja. Szintén visszalépett a Scruta Games csapata a Computer Janitor VR projekttel egészen addig, amíg Luckey az Oculus munkatársa. A Tomorrow Today Labs is hasonló állásponton van a NewtonVR-ral.
Akadnak olyan fejlesztők is, akik nem szakítanák meg a kapcsolatot a céggel csak a vezetője politikai nézete miatt. Ilyen a Darknet fejlesztője, E McNeill, aki inkább pénzzel támogatja a másik jelöltet, hogy ezzel ellensúlyozza Luckey cselekedetét. A Carbon Games alapítója, James Green pedig teljes vállszélességgel kiáll Luckey mellett, függetlenül attól, mit képviseli a politikai színtéren.
Természetesen Luckey sem maradhatott csendben az ügy kapcsán, közleményben jelezte, mennyire sajnálja, hogy a tette miatt negatív fény vetül az Oculusra és partnereire. Elmondása szerint a róla megjelent hírek nem tükrözik hűen a véleményét, hiszen ő korábban is nyíltan támogatta Ron Pault és Gary Johnsont és most is utóbbira fogja letenni a voksát. Úgy gondolta, hogy az által támogatott Nimble America új ötletekkel áll elő, hogy elérje a fiatalabb szavazókat. Azok a híresztelések, melyek szerint ő lenne az említett szervezet alapítója, tévesek és a jövőben nem fogja további összegekkel támogatni sem. Amit viszont eddig tett, azt vállalja, de sajnálja, hogy az ő véleményét sokan összetévesztik az Oculus, mint vállalat álláspontjával. ■

hozzászólások (3)

HUNnoth
HUNnoth 2016.09.26. 04:21
És itt jön a hülyeség vonat és meg sem áll.Szerintem magán ügy,hogy ki kire szavaz és mire veri el a pénzét.
szbszig
szbszig 2016.09.26. 17:41
Hogy ki kire szavaz, az valóban magánügy. Még az is, hogy kit támogat a saját pénzéből. De hogy hogyan, ott azért már legyen egy határ szerintem. A másik fél sem a szakmai érveiről híres mondjuk a kampányban, de Trumpék különösen élen járnak abban, hogy Hillary egészségével foglalkoznak, vagy például azzal még mindig, hogy a férje hányszor lépett félre húsz évvel ezelőtt. Ez az a szint, aminél már el lehet, és el is kell határolódni tőle, úgy gondolom.
Sucee
Sucee 2016.09.26. 18:10
Attól még faszság, hogy emiatt igazából saját maguk alatt is vágják a fát, mert kevesebb eszközön lesz elérhető a termékük.
ajánlott olvasnivaló