Mario Tennis Aces
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Horizon: Zero Dawn Horizon: Zero Dawn

Ismerd meg a Horizon: Zero Dawn négy bestiáját

A Snapmaw, a Behemoth, a Stormbird és a Thunderjaw is saját videójában mutatkozik be.

2017.02.11. 13:09 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Horizon: Zero Dawn a következő hónap legígéretesebb konzolos (pontosabban PlayStation 4 exkluzív) premierjei közé tartozik. Aloy története a Guerrilla Games gondozásában elevenedik majd meg a TV-ken, mi pedig egy olyan kaland részesei lehetünk, amely egyszerre hordoz magán prehisztorikus és futurisztikus vonásokat. Ez elsősorban a játék világát benépesítő lényeken érhető tetten. Ezek ugyanis voltaképpen a legbugyutább horrorfilmeket is meghazudtoló, hatalmas mechanikus dinoszauruszok és más robotszerű állatok (vagy állatszerű robotok…?). Természetesen ezek nem maguktól pottyantak a világra, vélhetően konkrét célokkal tervezték meg és gyártották le őket, csak épp azt nem tudni, hogy kik és mikor.
Közülük mutatkozott be négy a minap, egy-egy saját videóban. Az első a Snapmaw, amely alapvetően békés természetű, legtöbbször a vizek közelében található meg, ahol ásványokat gyűjt. De ha kell, képes megvédeni magát közelről és távolról egyaránt. Ha túl közel merészkedünk hozzá, harapásával és mancsaival támad ránk, míg távolról fagyos leheletével (tulajdonképpen jégszilánkok köpköd) okozhat sérülést.

A Behemoth a második a sorban, amelyet kifejezetten szállításra terveztek megálmodói. Hatalmas, robosztus lények, amely a harcban pont a tömegét használja ki. Egy lábdobbantással képes célzott földrengést kiváltani, de ugyanilyen könnyedén agyon is taposhatja az óvatlan embert.

A harmadik videón a Stormbirdöt ismerhetjük meg. Egy valódi légi vadászt tisztelhetünk benne, amelynek egész kis arzenál áll a rendelkezésére, ráadásul mozgékonysága miatt megsebesíteni is piszok nehéz. Távolsági fegyveri mellett pengeéles karmait is előszeretettel használja, amivel pillanatok alatt cafatokra tép bárkit és bármit.

Az utolsó eddig bemutatott lény a Thunderjaw, amely kifejezetten vad, hiszen a Stormbirdhöz hasonlóan harcra tervezték. Fegyverei között gépágyúk is találunk, de a hátára szerelt rakétavetőt meg is lehet szerezni és ellene fordítani. De vigyázni kell, mert akár a szájával is képes tüzet nyitni ránk, ha pedig közel vagyunk, egy farok csapás és annyi nekünk. Különleges képessége is van, amellyel feltérképezi a közelben rejtőzködő ellenségeket.

A Horizon: Zero Dawn világa tehát nem lesz épp barátságos vidék. A kizárólag PlayStation 4-re készülő játék hozzánk a tervek szerint március 1-én érkezik meg. ■

Horizon: Zero Dawn
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Horizon: Zero Dawn

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló