Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Project X

A Project X odavághat a PUBG-nak

Akár 400-an is játszhatnak majd battle royale-t egymással a jövőre ígért játékban.

2017.09.19. 21:22 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Napjaink aktuális őrülete a félkész állapotában is hihetetlenül népszerű Playerunknown’s Battlegrounds. A játékban egyszerre százan érkeznek meg egy szigetre ejtőernyővel, hogy aztán mindenki magára utalva küzdjön a túlélésért. A lényeg, hogy folyamatos mozgásban maradva kell mihamarabb fegyvert és felszerelést szerezni, majd minél tovább húzni a többi játékossal szemben, míg végül csak egyetlen játékos marad – a győztes.

A PUBG népszerűségét jól mutatja, hogy jelenleg az egyik legtöbbek által játszott játéknak számít a Steamen. De a jelek szerint jövőre komoly kihívóval nézhet szembe. A Project X az Automaton stúdiójában készül és a fejlesztők nem kevesebbet ígérnek, mint egyszerre 1000 játékost egy azon online világban. Ezen belül is lesz egy játékmód, a PUBG-hoz hasonlít, csak épp itt egyszerre akár 400-an is egymásnak eshetnek. A fejlesztők ígérete szerint mindezt egy 12 km2-es pályán tehetjük meg, amely ráadásul rombolható is lesz. Kapunk dinamikus időjárást, változó lombozatot, nyomkövetést (akár más játékos vérnyomainak követését is), tüzet és vizet – utóbbi kettő alatt bármit is értsenek a készítők. Emellett lesz karakterfejlődés és megannyi közösségi funkció is, ha már egyszer egy online játékról van szó.

Mindezt az Improbable stúdiójában fejlesztett felhőalapú szolgáltatás, a SpartialOS teszi lehetővé. A fejlesztők tervei szerint a játék a felhőben futna, ezzel jóval nagyobb számítási kapacitás állnak rendelkezésére egy hagyományos PC-hez vagy szerverhez képest. A Project X egyelőre nagyon gyerekcipőben jár, de mindenképpen érdemes lehet odafigyelni rá. A készítők valamikor jövőre részletekben tennék elérhetővé a játékot, az első játszható változat már tavasszal megérkezhet. Addig bizonyára többet is megtudhatunk majd róla. ■

előző
következő
A Project X odavághat a PUBG-nak
A Project X odavághat a PUBG-nakA Project X odavághat a PUBG-nakA Project X odavághat a PUBG-nak

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló