Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A bohóchal nyomában

2003.05.29. 19:00 | Dino | kategória: Mozi

A Szörny Rt. és a Toy Story sikere után nem nehéz megjósolni, hogy a Disney új komputeranimációs filmje, a Némó nyomában (Finding Nemo, hazai bemutató: december 18.) hatalmas siker lesz. És mert a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt szánt mese-vígjáték a tengerből egy fogorvosi váró akváriumába került kis bohóchal szökési kísérleteiről szól, az is megjósolható, hogy a film nagyobb hullámokat ver majd, mint alkotói gondolták: a következő néhány évben a vörös-sárga sávos meleg tengeri bohóchalak élete alaposan megváltozik majd.
A világ tengeri hal kereskedelmének központjában, Dél-Kaliforniában például eluralkodott a pánik. „A film üzenete, hogy az akvárium gonosz dolog – tiltakoznak a kereskedők és könnyűbúvárok. – A gyerekek, akik eddig imádták az akváriumukat, mostantól bűnnek látják majd a haltartást.”
Az állatvédők viszont éppen attól óvnak, hogy – amiképpen a 101 kiskutya idején a dalmaták kerültek veszélybe – a bohóchalak hirtelen népszerűsége okozzon természeti katasztrófát.
Érdekes módon amiatt senki nem aggódik, hogy a Némó nyomában egy másik főszereplője is veszélybe kerülne: igaz, ő cápa... ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló