Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

Újabb videók a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands PvP módjáról

Az új játékmód holnap érkezik egy ingyenes frissítés formájában. Egy trailer az újdonságokról, egy pedig a megjelenés alkalmából. Ráadásul hétvégén megint ingyenes lesz a játék minden platformon!

2017.10.09. 19:45 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft a minap egy vadonatúj trailerrel jelentkezett, amelyben összegyűjtötték, mi mindent érdemes tudni a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands holnap rajtoló PvP módjáról, a Ghost Warról. Ma pedig egy újabbal rukkoltak elő a premier alkalmából. A klasszikus 4 vs 4 team deathmatch játékmódban csak akkor lehet majd esélyünk a győzelemre (vagyis az ellenséges csapat teljes likvidálására), ha összedolgozunk. Hogy ez végül is mit takar, az rajtunk áll. Maradhatunk végig együtt, hogy koncentráljuk a tűzerőnket és könnyebben megvédhessük egymást. De akár szét is szóródhatunk, hogy folyamatosan kommunikálva a pálya minél nagyobb területét lefedjük. És így viszonylag könnyebb is láthatatlannak maradni. Akárhogy is taktikázunk, mindig érdemes lesz felmérni az aktuális viszonyokat és alkalmazkodni a körülményekhez. Emellett az is számít, hogyan állítjuk össze a csapatot, hiszen a tizenkét különböző karakterosztály mindegyike más és más egyedi képességekkel bír. Ezekből rengeteg taktikai variáció összeállítható. A karakterünk megjelenése a kooperatív módhoz hasonlóan átszabható lesz.

Az ellenség megjelölése fontos eszköz lesz. Ha drónnal, távcsővel vagy csak szabad szemmel kiszúrtuk valamelyik ellenséges egységet, megjelölhetjük, így az egész csapat tudni fogja, merre van. Ám ez csak addig tart, ameddig legalább az egyik csapattag szemmel tartja. Mivel azt az adott játékos is tudja, hogy épp megjelölték, azzal is lehet taktikázni, hogy nem jelöljük meg, csak csendben figyeljük. Így gyanútlanul belesétálhat egy csapdánkba. Szintén a megjelölést szolgálja az összes pályán található adótorony is. Amelyik csapat ezt sikeresen meghackeli, az a teljes ellenséges csapatot látni fogja a térképen. Persze a hackelés időigényes és ilyenkor remek célpontot nyújtunk (mivel a játék mindenkinek jelzi, hogy éppen hackelünk).

Új játékelemként megjelenik a hangkövetés is. Amikor valaki tüzel a pályán, akkor pici jel jelenik meg a képernyőn a többiek számára. Ezzel próbálják szimulálni a hangok követését. Erre is számos taktikai elem fog épülni, például drónokkal el lehet csalni az ellenfelünket, hogy hátba támadjuk. Szintén érdekes játékelem lesz a fedezőtűz. Ha valakire folyamatosan tüzelnek, annak idővel beszűkül a látótere és sokkal nehezebben fog mozogni is. Ez egyébként nem érvényes abban az esetben, ha az egyik csapatból már csak egy játékos van életben. Ő ilyenkor adrenalinlöketet kap, sokkal több találatot elvisel és nem hat rá a fedezőtűz sem. Ráadásul ilyenkor a társak felélesztése is gyorsabban megy. Olyan már ismert játékelemek is jelen lesznek, mint a lőszeres ládák, amelyekből az életerőnket is pótolni tudjuk, valamint az elesett társaink felélesztése. Utóbbiban van egy érdekes újítás: az ellenség testére bombát szerelhetünk, ami az őt feléleszteni készülő társát is megöli.

A Ghost War játékmód egy ingyenes frissítés formájában minden játékos számára elérhető lesz holnaptól. A Ubisoft bejelentése szerint holnap nagyjából tíz órára fognak leállni a szerverek, amíg a frissítést élesítik. A tervek szerint holnap reggel kilenc órától várható a leállás.

A francia kiadó úgy gondolkozik, ha a kooperatív játékmód nem hozta meg a kedvet a játékosoknak, talán a kompetitív igen. Éppen ezért ezen a hétvégén mind PC-n, mind konzolokon ingyen kipróbálható lesz a Ghost Recon Wildlands. Az esemény október 12-én veszi kezdetét és október 15-ig tart, PC-re már mától le lehet tölteni a játékot (konzolon egyelőre nem tudni, mikortól). Emellett az összes verziót fél áron kínálják az akció során. ■


Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

hozzászólások (2)

GustyX
GustyX 2017.10.09. 21:42
Egy kis update is elkelne: ezen a hétvégén ingyenes a játék.
GeryG
GeryG 2017.10.09. 22:15
Menet közben jött is az update a hétvégéről, a holnapi maintenance-ről és a launch trailerről. :)
ajánlott olvasnivaló