Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Forged Battalion

Készül a Forged Battalion

A valós idejű stratégiában nem csak felépíteni kell bázisunkat és egységeinket, de megtervezni is nekünk kell.

2017.10.17. 05:52 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Petroglyph Games egyike napjaink azon stúdióinak, akik kifejezetten a valós idejű stratégiákra szakosodtak. Nekik köszönhettük többek közt a 8-Bit Armies sorozatot és a Grey Goo-t is. Legújabb játékukkal sem távolodnak el a műfajtól, hiszen a frissen bejelentett Forged Battalion is egy klasszikusokat idéző valós idejű stratégia lesz. A történet a XXI. század végén játszódik, amikorra a klímaváltozás teljesen átalakította az életet a Földön. A Collective nevű katonai szervezet kihasználva a bizonytalan helyzetet apránként eluralkodott szinte az egész bolygón, ám ez nem mindenkinek tetszik. Mi is az ellenállók oldalán fogunk harcolni, ám az ehhez szükséges eszközöket nem adják csak úgy a kezünkbe.

A játékmenet egyik érdekessége, hogy a szokásos bázisépítős-toborzós-harcolós vonalat megspékelték tervezéssel is. A csaták során gyűjtött erőforrásokból folyamatosan bővíthetjük a rendelkezésünkre álló technológiákat. A bázisunkat alkotó gyárak futószalagjáról pedig olyan egységek gördülnek le, amilyeneket ezekből a technológiákból mi magunk tervezünk meg. Idővel pedig akár a legpusztítóbb szuperfegyvereket is kifejleszthetjük. Ha már egyszer pusztul a világunk, miért ne katalizáljuk mi is a folyamatot, nem igaz?

A Forged Battlalion az egyszemélyes kampány és a skirmish játékmódok mellett természetesen többjátékos opciót is kínál majd. Ezekből ráadásul a 2018 elejére tervezett korai változatban is egész sokat megkapunk majd. A tervek szerint a kampány első fejezetét alkotó öt küldetés, öt skirmish pálya és több skirmish játékmód, valamint a multiplayer játékmód is a része lesz dedikált szerverekkel. ■

előző
következő
Készül a Forged Battalion
Készül a Forged BattalionKészül a Forged BattalionKészül a Forged BattalionKészül a Forged BattalionKészül a Forged BattalionKészül a Forged BattalionKészül a Forged BattalionKészül a Forged Battalion
Forged Battalion
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Forged Battalion

hozzászólások (4)

Baracklekvár
Baracklekvár 2017.10.17. 16:08
Tucattermék egy hanyatló kategóriában? Túl nagy jövőt nem látok bele..
GeryG
GeryG 2017.10.17. 16:11
Ez ugyan szerintem se lesz egy nagy durr, és nem is ez fogja megreformálni a műfajt, de azért őszintén remélem, hogy nincs igazad. Mármint a hanyatló kategóriával kapcsolatban. :) Én legalábbis nagyon szeretem az ilyeneket, csak épp már tényleg ráférne egy kis vérfrissítés a műfajra.
Pras
Pras 2017.10.17. 19:19
Kissé olyan érzés fogott el a videó során, mintha az Earth 2150-t belefojtották volna egy vödör lefolyótisztítóba, aztán a hullát kifestették volna színes zsírkrétákkal.

...mmm, Earth 2150. :love:
ivanova36
ivanova36 2017.10.18. 07:52
Valóban nagyon élénkek a színek, de nekem éppen ezért nem az Earth sorozat ugrott be róla, hanem az 8-Bit Armies, akik éppen kaptak egy nagyobb felbontás-részletesebb textúra csomagot.

Tucatterméknek nem mondanám, igaz nem sok RTS-sel nyomtam mostanában, de amik emlékezetesek, azok mind a Petroglyph munkái (SW:Empire at war, Grey Goo, 8-Bit Armies...). Ilyen egységtervezés építés RTS-ben nálam a Warzone2100-ban volt utoljára, bár abban mintha részletesebb lett volna (meghajtás, törzs, fegyverzet kombinációk), mint itt.

Ettől függetlenül remélem a tengeri hadviselés itt nem marad ki, bár nem sok reményt fűzök hozzá, hogy lesz benne.
Légi hadviselés meg sajnos itt is már átállt az oly rég óta használt helyből le- és felszállásra. Pedig a C&C: Generalsban szerintem jól néztek ki a Raptor és MIG gépek mikor utánégetővel, nekifutás után szálltak fel, egy ténylegesen "nagy" repülőtérről vagy a C&C: Generals ZH-ban az anyahajóról.
ajánlott olvasnivaló