Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bezárt a Runic Games

Bezárt a Runic Games

A Perfect World Entertainment bezárt a Torchlight játékokat készítő stúdiót.

2017.11.06. 14:41 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Runic Games neve leginkább a szerepjátékok szerelmeseinek csenghet ismerősen, hiszen a stúdió készítette a két Torchlight játékot. A fantasy RPG-k után egy más stílusban is kipróbálták magukat, a Hob idén szeptemberben jelent meg. Ez volt az eddigi harmadik és egyben utolsó játékuk, ugyanis a stúdiót bezárták.

Ezt a Perfect World Entertainment kiadó jelentette be a múlt hét végén. Különösebb indoklást nem fűztek a döntéshez, ám annyit elárultak, hogy a kiadó hosszú távú stratégiájának egyik pontja volt a stúdió bezárása. A hírt idő közben a stúdió vezetője, Marsh Lefler is megerősítette egy közleményben.

De nem csak a Runic Games esett áldozatául a kiadó átalakulásának, ugyanis a Gigantic című MOBA-t fejlesztő Motiga csapatának nagy részét is szélnek eresztették. Ezt a döntést sem indokolták meg, mindössze annyit jeleztek, hogy a fejlesztőgárda gerince megmaradt, ők a továbbiakban is a játék támogatásán fognak dolgozni. ■

hozzászólások (3)

Peace
Peace 2017.11.06. 16:54
Pedig a mai napig reménykedtem egy harmadik részben. Annak ellenére, hogy már évekkel ezelőtt kijelentették, hogy nem lesz. :(
ivanova36
ivanova36 2017.11.07. 06:49
Attól függ hogy a Torchlight jogai kinél maradtak. Ha a PWE-nél akkor még lehet hogy egyszer majd...ha ismét nyugati gamet akarnak fejleszteni a sok melléfogás után. (Gigantic, Neverwinter)
Peace
Peace 2017.11.07. 09:42
Ki tudja milyen lenne már az, ha nem az eredeti csapat hegeszti...
ajánlott olvasnivaló