Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

PlayerUnknown's Battlegrounds

Tovább folyik a harc a PlayerUnknown's Battlegrounds csalói ellen

Többek közt a Steames megosztás lehetőségét is elveszik a játékosoktól.

2018.02.03. 09:45 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az elmúlt év legnagyobb visszhangját kétségtelenül a PlayerUnknown's Battlegrounds keltette. A Battle Royale játékmódot divatba hozó alkotás még úgy is a 2017-es év legjobb játékai közé került, hogy ezer sebből vérzik, optimalizálatlan és még nagyon messze van a kész játék státusztól.

Többek közt a rengeteg csaló is komoly problémát jelent – főleg azon játékosok számára, akik véletlenül tisztességes eszközökkel próbálnak érvényesülni. Ez ellen igyekszik minden fronton felvenni a harcot a PUBG Corp. is, akik a minap újabb intézkedéseket jelentettek be. Folyamatosan dolgoznak a különböző cheatek kiküszöbölésén, de új rendszereket is fejlesztenek, hogy kitöltsék a jelenleg még tátongó réseket. A legújabb anti-cheat rendszert jelenleg a tesztszervereken futtatják, a publikus szerverekre várhatóan jövő héten kerülhet fel. Ennek feladata, hogy blokkoljon minden olyan külső szoftvert, amely a játék grafikáját vagy játékmenetét befolyásolja, illetve bármilyen formában módosítja a fájljait. Emellett más eszközöket is bevetnek az olyan külsős programokkal szemben, amelyek alapesetben nem a csalást szolgálják, de működésükkel lehetőséget adnak erre. Ez többek közt azt is jelenti, hogy a PUBG a jövőben nem fogja támogatni a Steames játékmegosztást sem.

A PlayerUnknown's Battlegrounds előtt tehát továbbra is hosszú út áll, mire teljes értékű játékká válhat. Ezt az utat pedig jelentősen megnehezítheti, ha a készítőknek meg kell osztaniuk a figyelmüket a fejlesztés és a cheaterek elleni harc között. ■

PlayerUnknown's Battlegrounds
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
PlayerUnknown's Battlegrounds

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló