Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Komoly gondok az Eugen Systemsnél?

Komoly gondok az Eugen Systemsnél?

A stúdió több munkatársa is beszüntette a munkát, mivel állításuk szerint több havi túlórájukat nem fizették ki.

2018.02.22. 10:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Sajnos időről időre hallani olyan híreket, hogy valamely videojáték-fejlesztő stúdiónál financiális gondok merülnek fel. Ugyanilyen sajnálatos, amikor kiderül, hogy egy stúdió nem, vagy csak részben fizeti ki alkalmazottait, esetleg nem megfelelő munkakörülmények között kell dolgozniuk. Ilyen botrány döntötte be annak idején a Team Bondi csapatát is.

A legújabb hírek szerint komoly problémák vannak a francia Eugen Systems háza táján is. A stúdió 21 munkatársa ugyanis február 14-től kezdve sztrájkol, vagyis nem hajlandó munkába állni. Ennek oka, hogy állításuk szerint hónapok óta túlórára kényszerítették őket, de ezeket sosem fizették ki, pedig a szerződésükben ez szerepel. A menedzsment ráadásul nem csak visszautasította ezeket a követeléseket, de időközben több specialista pozíciót visszaminősítettek technikussá, ami az érintettek fizetésének csökkentését jelenti.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a stúdió vezetése milyen megoldással szolgálna, illetve közeledtek-e már a felek elképzelései egymáshoz. A STJV, a Syndicate des Travailleurs du Jeu Vidéo, vagyis a Videojáték-ipari Dolgozók Szervezete gyűjtést szervezett a sztrájkolók megsegítésére.

Mindenesetre kár lenne a stúdióért, hiszen az utóbbi években több remek stratégiai játékot is köszönhettünk nekik: a Steel Division: Normandy 44 mellett a Wargame sorozat is náluk készült. ■

hozzászólások (1)

ivanova36
ivanova36 2018.02.22. 13:51
és az Act of ... sorozat is. Igaz egyik sem volt olyan nagyon kiemelkedő rts az Act of .. sorozatból, de mindben volt annyi plusz ami kiemelte az abban az időben megjelent rtsek közül. Igaz mára már egyre kevesebb klasszikus rts jelenik meg...
ajánlott olvasnivaló