Switch
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Detached

PSVR-ra tart a Detached

Oculus Rift és HTC Vive után nyártól PlayStation VR-ra is elérhető lesz az űrbéli akció-kalandjáték.

2018.05.11. 21:23 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Detached szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt hagyta el korai változatát a Steamen. Az Anshar Studios űrbéli akció-kalandjátéka kifejezetten VR-headsetekre készült, azon belül is Oculus Riftre és HTC Vive-ra. E kettő mellé azonban hamarosan a PlayStation VR változat is megérkezik.

A játék egy sodródó űrállomáson játszódik, ahol már sem a gravitációs, sem a lét-fenntartó rendszerek nem működnek. Épp ezért nincs oxigén, sem pedig gravitáció, vagyis nem túl ideális hely egy embernek. Mi mégis itt rekedtünk, ráadásul tök egyedül. Egyetlen társunk a csúcstechnológiás űrruhánk mesterséges intelligenciája, EVA. Ő ad tanácsokat és próbál segíteni, hogy valahogy elvergődjünk egy mentőkabinhoz. Csakhogy út közben folyamatosan pótolnunk kell az oxigén- és az üzemanyag-készleteinket is.

A Detached az egyszemélyes túlélő kampány mellett kompetitív többjátékos móddal is rendelkezik, amely két játékmódot foglal magába. A Package Extractionben az ellátmányládákért folyik a harc, míg a Race-ben természetesen versenyeznünk kell egymással.

Mindezt (VR-játékhoz mérten) egészen korrekt grafikai tálalásban tehetjük meg egyelőre csak PC-n. De már nem sokáig, ugyanis a PSVR változat július 5-én érkezik meg. Arról nincs hír, hogy a játék támogatni fogja-e a Move kontrollert. ■

Detached
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Detached

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló