Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2018

E3 2018: Nintendo Direct összefoglaló

E3 2018: Nintendo Direct összefoglaló

A másik japán konzolgyártó is természetesen kint van Los Angelesben, és hozott pár remek játékot.

2018.06.13. 10:12 | szerző: Sityi | kategória: E3 2018

A Nintendo Switch sikere azt hiszem, vitathatatlan, ennek megfelelően fokozott várakozás előzte meg a Nintendo E3-as showját, hogy milyen játékok jönnek a hibrid konzolra. Bár már voltak szivárgások, de kedd késő délután óta már nem beszélhetünk pletykákról – igen, már elérhető ingyen a Fortnite, jön a Super Smash Bros. Ultimate, és persze akadtak még bejelentések. Lássuk akkor sorban, mi mindent hozott a Ninty!

A Super Smash Bros. Ultimate minden harcost felvonultat majd december 7-én Switchen, így visszatér például a Pokémon Trainer, mellette pedig olyan új karakterek is helyet kapnak, mint Ridley a Metroid szériából és Inkling a Splatoon sorozatból. A Swichhez csatlakoztatható összes kontrollert támogatja, még a hamarosan érkező új Gamecube gamepadet is (illetve átalakító is jön a régihez, és az is működni fog a játékkal).

Már az E3 előtt kiszivárgott, hogy a Fortnite jön Switchre – immáron hivatalos, hogy itt van és ingyen tölthető az eShopból. Természetesen van launch trailer is hozzá.

A Pokémonok is végre megérkeztek az új gépre. A Pokémon Questről hamarosan jön az ismertetőnk, a Let’s Go Pikachu és Eeve! pedig november 16-án jelennek meg. Érdekesség, hogy a Pokémon Go mobiljátékból áthozhatjuk az elkapott és feltápolt szörnyikéinket/állatkáinkat ide, hogy velük folytassuk immáron a Kanto régióban a kalandozást, mindezt akár barátainkkal karöltve. A játékok megvásárolhatóak Pokéballal is, amivel a játékot még inkább a rajzfilm stílusában tudjuk irányítani, és mindegyik fizikai Pokéball egy Mew pokémonnal jön. Trailer ehhez most nincs.

Bővül a Xenoblade Chronicles 2 is, a Torna - The Golden Country címet viselő DLC (amely a season pass része) szeptember 14-én érkezik. Az új történetben Jin és a hazája, Torna történetét ismerhetjük meg. További szövegelés helyett tessék videózni!

Új Mario játék is jön október 5-én: a Super Mario Party asztali társasjáték Switchre ültetett verziója sok minijátékkal és a Joy-Conokra optimalizált irányítással.

2019. tavaszán a Fire Emblem sorozat is tiszteletét teszi a hibrid konzolon: Three Houses címmel érkezik az új rész, amelyben Edelgard, Dimitri és Claude kalandjait tolhatjuk végig körökre osztott harcrendszerű, RPG műfajú játékban. A harcrendszer finomításával új lehetőségeink lesznek.

Benga robotok látványos gyepáldája lesz a Daemon X Machina, erős manga/anime művészi stílusban. Nincs is annál felemelőbb, ahogy felspécizzük saját robotkánkat (akiket itt Arsenalnak hívnak), mechanikus répává aprítjuk a gaz ellent, majd a roncsokból összeguberált fegyvereket is újrahasznosítva folytatjuk ugyanezt a ténykedést. Érdemes akció közben is megtekinteni a stuffot.

Nagyon komáltam az Overcookedot anno, a második rész is érkezőben, többek között Switchre is. Új szereplők, receptek, pályák – már el lehet kezdeni fenni a séfkést, augusztus 7-től főzőcskézünk!

Egy játéktermi átirat is érkezik még idén, Killer Queen Black címmel. A bogaras stratégiai-ügyességi játékról egy rendkívül rövid videót kaptunk csak.

A Hollow Knight más platformokon szép sikereket ért el, a mai naptól pedig Switchre is elérhető az összes eddigi extra tartalommal együtt.

A Square Enix üdvöskéje, az Octopath Traveler új demót fog kapni június 14-én, amelyben a bevezetőt játszhatjuk végig, mentett állásunkat pedig a teljes játékban is használhatjuk – ami egyébként július 13-án jelenik meg. Ugyan jópár trailert láthattunk már a játékról, de az E3 alkalmából is kaptunk egyet.

Kaptunk még két további trailert is:
Dragonball FighterZ

és SNK Heroines Tag Team Frenzy.

Az eShopban pedig nagy leárazások lesznek július 14. és 21. között, érdemes lesz nézelődni.

A teljes közvetítést pedig alább tudjátok visszanézni. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló