Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Cyberpunk 2077

Még mindig évekre vagyunk a Cyberpunk 2077-től

Nem véletlenül nem láthattuk az E3-as játékmenet-bemutatót.

2018.06.28. 19:05 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az idei E3 egyik legnagyobb durranása még úgy is a Cyberpunk 2077 volt, hogy lényegében semmi újat nem tudtunk meg róla. Kaptunk ugyan egy nagyon pofás rendervideót, de sem játékmenet-bemutatót, sem megjelenési dátumot, de még érdemi információkat is alig kaptunk. A sajtó képviselői viszont zárt ajtók mögött picit közelebbről is megnézhették a játékot, bár ki ők sem próbálhatták.

A beszámolók szerint a látottak egészen elképesztőek voltak, hatalmas világ vár ránk csurig töltve élettel, mindezt a CD Projekt RED korábbi játékaihoz mérten is nagyon magas színvonalon. Csakhogy mi mindebből sajnos semmit sem láthattunk, és ez nem is véletlen.

Az E3 során egy interjúban Mike Pondsmith, az eredeti Cyberpunk szerepjáték készítője úgy fogalmazott: „Harminc évet vártam erre, de megérte. Ti srácok, tudtok még várni néhány évet.” Ezt támasztja alá az a híresztelés is, miszerint a sajtónak megmutatott demo is a játék egy olyan korai változatából származik, amely még a pre-alfa nevet sem érdemelte ki stúdión belül. De legalább a játéknak e szekciója már olyan szinten elkészült, hogy házon kívül is meg merjék mutatni. Ebből pedig az következik, hogy még néhány évig biztosan nem kapunk Cyberpunk 2077-et. Kérdés, hogy hány évig…

Ide kapcsolódó hír, hogy a CD Projekt RED két pozíciót is meghirdetett a közelmúltban: network programmer és senior technology programmer. Mindkettőt a Cyberpunk 2077 projekthez kapcsolódóan, vagyis úgy tűnik, hogy valamilyen többjátékos rész készül(get) a játékhoz. Ezt támasztja alá az is, hogy a stúdió korábban nem zárta ki a multiplayer mód lehetőségét sem, habár alapvetően az egyszemélyes kampányra koncentrálnak. ■

Cyberpunk 2077
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Cyberpunk 2077

hozzászólások (18)

Noggle
Noggle 2018.07.11. 18:06
Én nem mondtam senkinek, hogy ne vegye meg, valószínűleg én nem fogom. Ettől még nem fognak tönkremenni. Szerintem azért van létjogosultsága egy 6-7 éve bejelentett és még 3-4 évig készülő játéknál, hogy talán koncepcionálisan nem a mostani elvárások alapján indultak neki (ne legyen igazam). Witcher 3 megérdemelt sikere szerintem némileg befolyásolhatta a fejlesztést, hisz a Witcher 3 se 10 évig készült, pedig van benne tartalom bőven.

Jelenleg egy játékról tudok, ami több mint 10 évig készült. Duke Nukem Forever. Az nem tudta az akkori elvárásokat teljesíteni, míg mondjuk 5 évvel korábban senki nem szólt volna egy szót sem.


Ha hardcorenak vesszük, hogy nem a wasd + space + balklikk jelenti harc nagy részét, akkor valóban elég szűk a lista.
Bár gyanítom, hogy még ES6 is be fogja előzni, pedig lehet hogy csak a videó van kész belőle, amit bemutattak.
Creativ3Form
Creativ3Form 2018.07.11. 18:34
Ne mondtad senkinek ez igaz, de ettől még baromság marad, hogy te pl. azért nem fogod megvenni, mert sokáig készült. Arról nem is beszélve, hogy még az előjelek is nagyon jók tekintve, hogy a sajtónak azon része, aki kipróbálhatta, kivétel nélkül mind dicsérte. És egyfelől kétlem, hogy ezek fizetett vélemények lettek volna, ugyan is ha van kiadó, aki soha nem csinálnának ilyet, akkor az pont a CD Project Red, másfelől pedig nem hiszem, hogy 2-3 éven belül olyan forradalmi változásokon esne át az FPS és az RPG műfaj, hogy ne állná meg a helyét a jelenlegi formájában a koncepciója. Legyen szó grafikáról vagy játékmenetről A Witcher 3-as összehasonlításod pedig azért nem állja meg a helyét, mert az egy már létező koncepció alapján készült, és nem a nulláról kezdték el fejleszteni, mint a Cyberpunkot. A Duke Nukem Forevert meg hagyjuk, több ezer sebből vérzett, ha 5 évvel korábban jelenik meg, akkor is hatalmas bukta lett volna. Persze nem akarlak én meggyőzni semmiről, hiszen ahogy te is mondtad, nem fognak abba tönkremenni, hogy te nem veszed meg...csak éppenséggel az indokod gyenge, az összehasonlításaid nem állják meg a helyüket.
davkar9
davkar9 2018.07.11. 18:54
Itt esetleg a marketing csapat hibázott? (és nem csak az oda nem illő zene miatt). Túl korán jelentették be amikor még nem/nagyon minimális anyag volt csak hozzá. Ezzel szinte egyszerre volt a witcher 3 bejelentése is. Ez 13 eleje volt, onnantól volt még két és majdnem fél év a megjelenésig (ha jól emlékszem eredetileg 15 eleje volt megcélozva csak csúszott). A C77 "hype ciklusa" igazából most kezdődött, innentől az a maradék 2-3 (+- tolódás) év igazán nem sok, ha egy újabb mesterművet kapunk, ami ismételten szanaszét aláz minden más játékot.

Azt nyilván nem kell magyarázni, hogy a játéknak a W3 teljes befejezése - 2016 b&w - után álltak neki úgy igazán. Addigra gondolom volt már egy nagyon pre-alha, nevezzük "witcher with guns" concept buildjük. Szóval 2 év tényleges fejlesztés, azelőtti 2-3 háttérben végzett munka, mostani teasertől számítva pedig van még egy minimum 2 év. Teljesen időben vannak. Azt se felejtsük el, hogy witcher 2->3 között olyan sok mindent nem kellett átalakítani. C77-nél kapásból ott az fps nézet, a kardok és jelek helyett lőfegyverek, előre megírt ffi főhős helyett egy még mindig nagyjából előre megírt, de sokkal jobban személyre szabható ffi vagy női főhős. Stb.
McCl@ne
McCl@ne 2018.07.11. 19:33
Most itt mi a fasz van? :D Noggle mit állít? Hogy nem fogja megvenni a játékot, mert túl sokára jelenik meg a bejelentéshez képest, és addigra már lesz jobb RPG?

1. Jó. Ne vegye, #1 ki nem szarja le? #2 úgyis megveszi, azt mond most, amit akar.
2. Három éve és két hónapja jelent meg a Witcher 3, azóta nem volt RPG, ami akár csak a közelébe ért volna, előtte meg még úgy sem. A világ legjobb RPG-je, amit közel sem fejlesztettek annyit, mint a Cyberpunk 2077-et, ebből kiindulva még jobb lesz, de amúgy mindegy is. Ugyanis a játékot még senki nem vette meg, és mire előrendelhetővé válik, addigra már úgyis látunk belőle eleget.
3. Hogy majd lesz addigra jobb RPG? Ez egy feltételezés, amire egyrészt az égvilágon semmi nem utal, másrészt ha lesz, hát az nekünk csak jó, majd eldöntjük, hogy melyikkel játszunk, vagy mondjuk mindkettővel.

Ennek az egész nyálverésnek semmi értelme, de nem egy sima hülyeség, hanem egy felháborító mértékű faszság. Mert egy ökör kijelentést alapoz egy alaptalan feltételezésre, aminek mindenféle végkimenetele kurvamindegy. Megveszed? Mitbánomén. Előrendeled? Tök oké. Soha többet semmit a CDPR-től? Te bajod? Komolyan nem értem.
Ricsi1976
Ricsi1976 2018.07.11. 21:54
Ha már CDPR:
https://www.vgr.com/cd-projekt-red-will-witcher-4-series/

Bocs linkelni nem tudok, másoljátok ki :)
ajánlott olvasnivaló