Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Dying Light 2: Stay Human

Dying Light 2 – a stabilitás mindennél fontosabb

Legalábbis a 4K-s felbontásnál mindenképpen, ezt vallják a játék fejlesztői.

2018.07.03. 12:04 | GeryG | kategória: Játék

Bár az utóbbi években a 4K-s felbontást támogató TV-k és monitorok egyre inkább elérhetővé válnak (értsd: ép ésszel is elfogadható árcédula fityeg az oldalukon), a videojátékok egyelőre csak óvatosan tudják követni a felbontás aktuális generációváltását. Ahhoz, hogy egy játékot annak teljes pompájában élvezhessünk 4K-ban, egyelőre igen komoly vasra van szükség. Vagy épp a PlayStation 4 Pro vagy Xbox One X konzolok valamelyikére, ugyanis egyelőre csak e kettő támogatja a 4K-s felbontást a konzolpiacon.

A Techland az idei E3-on leplezte legújabb játékát, amely nem más, mint a Dying Light 2. Az első rész egész szép sikert aratott, így a folytatással szemben is igen magasak az elvárások. A fejlesztők azonban a jelek szerint bizonyos dolgokban szembe kívánnak menni az általános trenddel. Mivel a játékmenet szerves részét képezi majd az ügyességet és jó reflexeket kívánó háztetőkön ugrálás, így a készítők fontosabbnak érzik, hogy a játék stabilitással szolgálja ki a játékosokat az élesebb grafika helyett. Így az elsődleges céljuk, hogy biztosítsák a stabil 60 fps teljesítményt ahelyett, hogy mindenáron a 4K-s felbontásra törekednének. Erről Tymon Smektala, vezető designer beszélt nemrég egy interjú során a WCCFTech magazinnak.

„Számunkra a mozgások folyamatossága a legfontosabb, mivel egy parkour játékról van szó. Nagyon bele kell tudnod élni magad, ahogy a város házai közt közlekedsz, így a 60 fps sokkal fontosabb nekünk mint a 4K.”

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a játék végül ne támogatná a magasabb felbontást is, de a jelek szerint erre kizárólag akkor kerülhet sor, ha így is képes lesz tartani a stabil 60 fps-t. Ez persze elsősorban a konzolos változatoknál lehet érdekes kérdés, hiszen PC-n mindig is a játékos adott konfigurációja volt a szűk keresztmetszet a sebesség, felbontás és grafikai részletesség kérdésében. Konzolokon viszont egyelőre csak a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X esetében van egyáltalán miről beszélni, de a fejlesztők nem zárták ki, hogy ezeken el tudják érni a 4K-s felbontást és a 60 fps-t egyszerre. Erre egyelőre nem sok játék képes… A dolgukat megkönnyítheti, hogy a Dying Light 2 alatt már a stúdió legújabb saját fejlesztésű C-Engine grafikus motorja dolgozik, amelynek fejlesztésekor már a következő generációra is gondoltak.

A Dying Light 2 egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, de a legoptimistább becslések szerint is csak 2019-ben debütálhat. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Dying Light 2: Stay Human
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dying Light 2: Stay Human

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló