Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Google saját streaming platformon dolgozik?

A Google saját streaming platformon dolgozik?

A pletykák szerint a cég be szeretne törni a videojátékos piacra, ezért saját streaming szolgáltatás beindításán dolgoznak.

2018.07.03. 12:25 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A videojáték-ipar számos szereplője szerint a videojátékok egyik reális jövőképe a streamelésben rejlik. Ez a technológia egyelőre épp annyira számít szitokszónak a játékosok szemében mint népszerű megoldásnak. Ezek a szolgáltatások nagyjából mind ugyanarra a modellre épülnek. Havidíjas előfizetésért cserébe a kínálatban szereplő összes játékhoz korlátlanul hozzáférhetünk, csakhogy azok nem a mi gépünkön futnak, mi csupán egy „videót” láthatunk róluk. Ennek előnye, hogy nincs letöltögetés, sem pedig hardverigény jelentette korlátok. Hátránya viszont, hogy villámgyors internet-hozzáférésre van szükség, de még így is érezhető az irányításbeli minimális késés, valamint a stream minősége is gyakran elmarad a valóban saját gépen futó játékok minőségétől.

Egyes szakértők szerint akár már a következő konzolgenerációk is erősen támaszkodhatnak erre a technológiára, habár erről egyelőre korai lehet beszélni. Ugyanakkor felröppentek olyan pletykák is, miszerint a Google is beszállna a videojátékos buliba, és tenné ezt egy saját streaming platform felállításával. Arról is lehetett hallani, hogy a Google a GDC és az E3 során több játékfejlesztő stúdióval is egyeztetett, hogy közösen fektessék le az új szolgáltatás alapjait. Egyelőre azonban csak tapogatózik a Google, így könnyen lehet, hogy végül elvetik az egészet. Az viszont biztató jel lehet, hogy a videojáték-iparban veterán fejlesztőknek számító Phil Harrison nemrégiben csatlakozott a Google kötelékéhez. Harrison korábban számos neves kiadónál és stúdiónál megfordult, többek között tanácsadóként dolgozott a Sony által felvásárolt Gaikai streaming platform mellett is. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló