Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Átnevezték a Virgin Interactive-et

2003.07.02. 16:48 | Dino | kategória: Üzleti

A francia Titus Interactive úgy döntött, hogy a mostanáig Virgin Interactive néven futó játékforgalmazó részlegét átnevezi, és Avalon Interactive néven folytatja kiadói tevékenységét. Évvekkel ezelőtt még az egyik legnagyobb forgalmazóként tartották számon a Virgin Interactive-et (sokáig ők forgalmazták a Westwood és a Capcom játékait, például a Command & Conquer sorozat első darabjait, vagy a Resident Evil-t), a hanyatlásnak indult cég azonban fokozatosan elvesztette fejlesztő-partnereit, és nagy adósságot halmozott fel. A Titus játékait, mint a Robocop vagy az előbb-utóbb csak megjelenő Galleon, az Avalon cégnév alatt fogják már forgalmazni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (4)

Tib
Tib 2003.07.03. 00:04
Egy névváltoztatás nem hiszem, hogy megoldja a Virgin gondjait...
Dino
Dino 2003.07.03. 00:15
Gondolom azért nem ilyen egyszerű az egész. Bizonyára együtt jár az egész egy nagyfokú átszervezéssel is, de mondjuk így belegondolva nem tudom, miért jobb az Avalon, mint a Virgin... Az előbbit szerintem jóval kevesebben ismerik... Dehát ők tudják, mit csinálnak.
Az Infogrames -> Atari esetében egy fokkal érthetőbb volt mondjuk a változtatás, hiszen egy elég nagy nevet használtak fel. Itt viszont ez az Avalon max. az Avalon Hill-t juttatja a komolyabb stratégiai játékokat kedvelők eszébe.
a varga
a varga 2003.07.03. 00:25
Ez azért van, mert a márkanevek birtoklása után egy bizonyos időhatáron belül plussz díjat kell fizetni. Állítóag ezért lett az Eskimoból Algida. Lehet hogy itt is hasonlóak az okok. Ez csak egy lehetséges variáció.
Tib
Tib 2003.07.03. 22:28
Oké, legyenek átszervezések, de a név?! A Virgin legalább ismert név volt, de ez az Avalon...

Habár lehet, hogy itt van valami igazsága a vargának.
ajánlott olvasnivaló