Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Red Dead Redemption 2

Gun Rush mód a Red Dead Online-ban

A vadnyugatra is beköszöntött a battle royale éra, csak épp kicsiben.

2019.01.14. 13:27 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Rockstar Games még a premier előtt jelezte, hogy a Red Dead Redemption 2 online része, a Red Dead Online is felszáll majd a battle royale vonatra. Erre a napokban sor is került, a legutóbbi frissítéssel megérkezett a Gun Rush játékmód. A Gun Rush tehát egy battle royale mód, ám a legtöbb címmel ellentétben, itt viszonylag kis létszám, mindössze 32 fő csap össze. Két felállás közül lehet választani: free for all, illetve team deathmatch. Előbbiben a klasszikus mindenki mindenki elleni felállásban harcolhatunk, utóbbiban pedig csapatokba verődve. De mindkét esetben az győz, aki utolsónak marad talpon. A játékszabályok is a szokásosak, vagyis mindenki felszerelés nélkül indul, a pályán gyűjtheti be a fegyvereket és a lőszert, a pálya pedig fokozatosan zsugorodik.

A Rockstar Games egyelőre béta változatban tartja a Red Dead Online-t, hiszen idén is rengeteg módosítást, újdonságot és finomítást terveznek hozzá mind technikai, mind tartalmi oldalon. A közeljövőben tervei közt szerepelnek a napi kihívások, a bounty és parley rendszerek finomítása, valamint a helyzet alapú radar. A napi kihívások a játék minden elemét lefedik majd a céllövéstől a törvény elkerülésééig. A helyzet alapú radar pedig annyit tesz, hogy a jövőben csak a közelben lévő játékosokat láthatjuk majd a térképen. A fejlesztők emellett egy státuszindikátor bevezetését is tervezik, amely már messziről jelezné egy játékosról, ha az válogatás nélkül gyilkol, így a többiek könnyebben elkerülhetik.

A bounty rendszer a közeljövőben sokkal szigorúbbá válik, hogy a játékosoknak kevésbé legyen vonzó bűnözővé válni. Ha valaki mégis tévútra lép, a rendszer vérdíjat tűz ki a fejére, amit ha nem fizet be időben, akkor az összes állam fejvadásza a nyomába ered, így állandó menekülésre kényszerül. A parley rendszer is ide köthető, ez garantálja ugyanis a békés játékosoknak, hogy a többiek nem támadhatnak rájuk. Ezt az állapotot sokkal egyszerűbben lehet majd aktiválni.

A Rockstar idén további fejlesztéseket is tervez. Az új Land of Oportunity küldetések a saját történetünk szerint kínálnak majd új kalandokat régi ismerősök oldalán. Számos új dinamikus esemény teszi madj még színesebbé a játék világát, de számíthatunk új kompetitív játékmódokra, új showdown és verseny eseményekre is. Természetesen az új ruhadarabok, fegyverek és egyéb gyűjthető holmik is érkezni fognak, de ezekről bővebben csak később mesélnek majd a fejlesztők.

A Red Dead Redemption 2 – és így a Red Dead Online bétája – kizárólag PlayStation 4-re és Xbox One-ra érhető el. ■

Red Dead Redemption 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Red Dead Redemption 2

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló