Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Nagy bemutatót hajlított a Samsung

Nagy bemutatót hajlított a Samsung

Leleplezték végre a Galaxy S10-t, de ami ennél is érdekesebb, bemutatkozott a Galaxy Fold is.

2019.02.22. 13:03 | GeryG | kategória: Mobil

A Samsung már évek óta az okostelefon-piac egyik vezetője, ám sokan kritizálják a nem túl barátságos árképzése miatt. Amit viszont nem lehet elvitatni tőlük, az az innovációra való törekvés. Először 2011-ben hallhattunk tőlük a hajlítható kijelzőről, ám ez a technológia mostanáig nem vált piacképessé. De tényleg csak mostanáig, ugyanis a minap bemutatták a Samsung Galaxy Foldot, a világ első valóban hajlítható kijelzővel rendelkező eszközét.

Okostelefonnak nevezni azért nem szerencsés, mivel gyakorlatilag egy vadonatúj termékkategóriáról van szó: tablet és okostelefon egyben. A készülék lényegében egy külső és egy belső kijelzővel is rendelkezik, ha kinyitjuk (ehhez egy több, egymásba illeszkedő fogaskerékkel ellátott, kifinomult forgópántot fejlesztettek ki), feltárul a 7,3 colos fő kijelző. Kívül egyébként egy 4,6 colos Super AMOLED képernyő kapott helyet.

Nagy bemutatót hajlított a Samsung

A készüléken egyszerre akár három aktív alkalmazás is futhat, így a felhasználók egyszerre böngészhetnek, dolgozhatnak, nézhetnek vagy oszthatnak meg tartalmakat zökkenőmentesen. A Galaxy Fold külső és főképernyője között a felhasználók kreatívan és zökkenőmentesen válthatnak. A készülékre telepített alkalmazások mindkét kijelző használatakor ugyanott jelennek meg, ahová a felhasználó helyezte őket. Amennyiben fotózásra, tartalomelőállításra, képek szerkesztésére kerül sor, érdemes kihajtani a kijelzőt és nagyobb méretben, egyszerűen elvégezni ezeket a műveleteket.

A zökkenőmentes működés érdekében a Galaxy Fold nagy teljesítményű, új generációs AP chipkészlettel, 12 GB RAM-mal és a számítógépekhez hasonló teljesítménnyel érkezik. A kifinomult, kettős akkumulátorrendszer megfelel a felhasználói igényeknek. A Galaxy Fold a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás 2 megoldásnak köszönhetően egyszerre tudja tölteni a készüléket és egy másik eszközt is. Üröm az örömben, hogy a Galaxy Fold LTE és 5G készülékek világszinten limitált mennyiségben kerülnek forgalomba, Magyarországon a bejelentésekor még nem lesznek elérhetőek.

Nagy bemutatót hajlított a Samsung

A Samsung a Galaxy Fold mellett egy szélesebb közönségnek szánt eszközt is bemutatott. Ez természetesen az új zászlóshajó, a Samsung Galaxy S10. A Samsung Galaxy S10 bemutatja a Samsung eddigi legfejlettebb kijelzőjét, a világ első Dinamikus AMOLED kijelzőjét. Az első HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező okostelefonként a Galaxy S10 kijelzője képes minden eddiginél élénkebben megjeleníteni a digitális tartalmakat, a dinamikus színtérképezésnek köszönhetően pedig a legkülönbözőbb árnyalatokat is élethűen adja vissza.

A Galaxy S10, az S szériában elsőként, ultraszéles látószögű kameralencsével is rendelkezik, amelynek látómezője az emberi szemhez hasonlóan 123 fokos. A digitális képstabilizációs technológiájának köszönhetően szuperstabil felvételek készítésére is alkalmas. A neurális processzorának (NPU) köszönhetően az okoskamera funkciók még nagyobb pontossággal alkalmazhatók, így anélkül készíthetők profi fényképek, hogy válogatni kellene a haladó kamerabeállítások között.

Nagy bemutatót hajlított a Samsung

A készülékből természetesen nem maradnak ki azok a funkciók sem, amelyeket egy ilyen kategóriában már alapvetően elvárhatunk: IP68, vezeték nélküli töltés, valamint a sorozat történetének legnagyobb belső tárhelye (1 TB!). A Samsung Galaxy S10 (valamint annak S10+ és S10e változatai) március 8-án kerülnek a boltok polcaira. A Galaxy S10, Galaxy S10+ és Galaxy S10e, 309 990, 344 990 és 257 990 forintos ajánlott fogyasztói áron várható. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló