Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

RAGE 2

Rage 2 4K nélkül

Az Avalanche Studios szerint sokkal fontosabb a stabil 60 fps, mint a 4K. Így utóbbi konzolokon nem lesz elérhető.

2019.03.18. 16:13 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Rohamos léptekkel száguldunk a Rage 2 premierje felé, de azért még néhány hetet várnunk kell, mielőtt poszt-apokaliptikus hősökké válhatnánk. A játékot fejlesztő Avalanche Studios az első részt jegyző id Software-rel egyetértésben úgy döntött, a stabilitás előrébb való, mint a magas felbontás.

Ennek fényében a legújabb hírek szerint a Rage 2 konzolos változata nem fogja támogatni a 4K-s felbontást. Ez értelemszerűen a PlayStation 4 Pro és Xbox One X konzolokat érinti, ezeken is megmarad a játék a jó öreg 1080p-s felbontáson. Azt viszont az ígéretek szerint sziklaszilárd 60 fps teljesítménnyel fogják prezentálni. Természetesen PC-n ilyen megkötés nem lesz, mindössze egy kellően combos masinát kell majd a játék alá pakolnunk, hogy a legmagasabb felbontáson is miszlikbe lőhessünk mindenkit.

A Rage 2 jelen állás szerint május 14-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

RAGE 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
RAGE 2

hozzászólások (11)

Sucee
Sucee 2019.03.18. 21:54
Jézusom ember...
Skorpio90
Skorpio90 2019.03.18. 23:35
Mondjad, mester :) Szerinted az lehet a háttérben, hogy a csúnya gonosz fejlesztő direkt ki akar cseszni a konzolosokkal, és csak azért sem teszi bele a lehetőséget?
Sucee
Sucee 2019.03.19. 15:27
Elég gyerekes ez az indokolatlan szarkazmus.

Az, ha a játékuk nem tudná elérni a 30 fps-t 4k-ban, sokkal inkább utal a fejlesztők dilettantizmusára és/vagy lustaságára, mintsem a jelenlegi konzolok "fostos" mivoltára.
Skorpio90
Skorpio90 2019.03.19. 16:35
Nincs sok időm most keresgélni, és a konzol exkluzív címekben sem vagyok otthon, de ha jól tudom, a God of War egy elég bejáratott PS cím. Feltételezem, a fejlesztők valamennyire ismerik a jelenlegi masina tulajdonságait, ha már lassan 15 éve fejlesztenek a Sonynak. Ezt a videót találtam most, nekem nem úgy tűnik, hogy az elején, egy mozgalmasabb jelentnél, ahol egy darab ellenfelet látok, beton biztosan tartaná a 30 fps-t, 24-ig leesett. A Rage-ből eddig kb. azt láttuk, hogy minden robban, repülnek a testrészek, tárgyak, mindenzt egy open world körítéssel. Valóban, az Avalacnhe a Just Cause3-mal valamit nagyon benézett, de a többi játékukl optimalizálásával nincs baj, ráadásul az id-del együtt fejlesztik, nem hinném, hogy dilettanizmusról lenne szó. A stílusomért sorry, késő volt már, de tartom, hogy a konzolok visszafogják a fejlesztőket. Ráadásul az a téma, hogy 30 fps-t biztosan tartják, ami nálam vicc kategória, mert szinte élvezhetetlennek tartom egy akciójátéknál.
Peace
Peace 2019.03.19. 17:43
FullHD-s TV-vel én csak örülök, ha 60-al fog menni. De még mindig úgy érzem, hogy sikerülhetett volna ezt a 4K 30-at prezentálni, csak nem akaródzott. "...a konzolok visszafogják a fejlesztőket" <- igaz is meg nem is. Valóban elképesztő dolgokra lennének képesek, nem véletlenül dolgoznak gőzerővel a következő generációs konzolokon. Ami pletykaként kikerült a PS5 konfigurációjáról, az azért nem semmi. Még akkor se lesz semmi, ha csak a töredéke lesz benne. Viszont így is olyan lélegzetelállító grafikát képesek produkálni még mindig PS4-re teljesen élvezhető sebességgel, hogy én csak pislogok. Itt van a nem olyan rossz PC nekem is, de mondjuk amit PS-en láttam pl.: Metro Exodus, H:ZD, Uncharted 4, sokszor az államat keresgettem.
ajánlott olvasnivaló