Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

E3 2019

Stronghold: Warlords

Bemutatkozott a Stronghold: Warlords

Az E3 idejére időzítették az egykor szebb napokat megélt középkori stratégia következő felvonásának bejelentését.

2019.06.15. 21:21 | GeryG | kategória: E3 2019

Az első Stronghold epizód még 2001-ben, vagyis közel két évtizede jelent meg, és akkoriban egyedinek számító megoldásaival könnyedén gyűjtött maga köré milliós rajongótábort. A Firefly Studios tulajdonképpen máig szinte kizárólag ebből az egy franchise-ból él, ám sajnos munkásságuk az utóbbi években, és főleg az utóbbi epizódokkal kissé megfáradtnak látszott. Ez főleg abban nyilvánult meg, hogy egy teljes értékű új epizód helyett inkább az első részek felújításaival és Steam változataival jelentkeztek.

Most viszont új vizekre eveznek, de azért nem annyira messze a partoktól: az E3-ra időzítve bejelentették, hogy készül a Stronghold: Warlords. Az új epizód ezúttal a Távol-Keletre repít majd minket a középkori Kínai birodalomtól Japánon át egészen a Mongol birodalomig, a játékosok pedig a korszak legnagyobb történelmi csatáit élhetik majd át benne.

A fejlesztők nem csak az előző részekben megismert játékelemeket veszik elő újra, hanem igyekeznek újdonságokkal is feldobni a játékélményt. Így egy új elem a grand strategy vonal is belép majd a képletbe, bár ezt egyelőre külön nem részletezték. Szintén új színt vihet az élménybe, hogy megjelenik a lőpor és vele az első kezdetleges lőfegyverek is, amelyek alaposan felforgatják a csatatereket. A játékosok – vezessék akár a mongol hordákat, a kínai birodalmi erőket vagy a japán szamurájokat – a csaták között az MI által vezérelt hadvezéreket is maguk oldalára állíthatnak, akik a csapataik élén menetelnek a csatába. Ezek a hadvezérek mind egyedi képességekkel bírnak, amelyek különféle előnyökhöz juttatják majd a szövetséges egységeket.

A Stronghold: Warlords természetesen kizárólag PC-re készül, megjelenésére pedig valamikor 2020-ban kerülhet sor. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Bemutatkozott a Stronghold: Warlords
Bemutatkozott a Stronghold: WarlordsBemutatkozott a Stronghold: WarlordsBemutatkozott a Stronghold: WarlordsBemutatkozott a Stronghold: WarlordsBemutatkozott a Stronghold: Warlords
Stronghold: Warlords
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Stronghold: Warlords

hozzászólások (2)

jawsika
jawsika 2019.06.16. 00:08
A Stronghold és a Stronghold: Crusader voltak gyerekkorom legjobb stratégiái. Azóta lejtmenet...
GeoTrasher
GeoTrasher 2019.06.18. 17:29
Ez is elég szarul néz ki egyelőre.
ajánlott olvasnivaló