Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Felpörögtek az események a Remedy körül

Felpörögtek az események a Remedy körül

A stúdió a napokban visszaszerezte az Alan Wake kiadási jogait, eközben arról lehet hallani, hogy a Sony kivetette rájuk a hálóját.

2019.07.04. 11:49 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Sony az elmúlt időszakban két nagyon jelentős stúdiója felett is elveszítette a kizárólagos kontrollt. Egyrészt a francia Quantic Dream döntött úgy, hogy a jövőben ismét multiplatform fejlesztővé válik, másrészt pedig a hozzájuk hasonló stílusban alkotó Supermassive Games is hasonló lépésre szánta el magát. Persze nem kell félteni a Sonyt, még így is rengeteg nagyon tehetséges fejlesztőgárda van, amelyik kizárólag PlayStation 4-re fejleszt. És a pletykák szerint könnyen lehet, hogy hamarosan egy újabbal gyarapodik a lista.

A Remedy olyan játékokat tett le eddig az asztalra, mint az első két Max Payne epizód, az Alan Wake vagy épp legutóbb a Quantum Break. Emellett jelenleg keményen dolgoznak a Control című sci-fi akció-kalandjátékukon is. A hírek szerint a Sony ajánlatot készül tenni a stúdiónak, hogy hosszú távon magukhoz kössék őket. Így a Remedy a jövőben kizárólag PlayStation 4-re (és utódaira) fejleszthet majd. A pletykát több dologra alapozzák. Egyfelől a Remedy stúdiójában járt látogatáson a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida. Másrészt pedig a PlayStationért felelős Jim Ryan is tett olyan utalást mostanában, miszerint további stúdiókkal szeretnék megerősíteni az exkluzív fejlesztőgárdák listáját, és a jelöltek között a Remedy is szerepel.

A Remedy egyébként a napokban kapta vissza az Alan Wake kiadási jogait. Igazi pikantériája lenne a dolognak, ha valóban a Sonyhoz kerülnének, ugyanis korábban játékaik időszakos Xbox 360 és Xbox One exkluzivitással jelentek meg, és csak később érkeztek meg a PC-s változatok. De a Sony konzoljaira ezek sosem készültek el. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló