Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Két új retro telefon a Nokiától

Két új retro telefon a Nokiától

A Nokia 105 egyszerűségével és árával, míg a Nokia 220 a 4G-vel lehet vonzó.

2019.07.31. 11:31 | szerző: GeryG | kategória: Mobil

A HMD Global vezetésével a Nokia apránként újra a mobiltelefonok piacának meghatározó szereplőjévé válik. Ebben jelentős szerepe van annak is, hogy felfedezték azt a piaci részt, amire az okostelefonok korában a nagyok nem nagyon figyelnek: a hagyományos készülékek iránti igényt.

Ezt ma már számos készülékkel elégítik ki, de a kínálatuk folyamatosan bővül. Idén ősszel két új eszköz, a Nokia 105 és a Nokia 220 4G képviseli majd a hagyományos telefonokat.

Két új retro telefon a Nokiától

A Nokia 105 pontosan azt kínálja, amit egy hagyományos mobiltelefontól elvárhatunk: mai viszonylatban maratoninak számító üzemidőt és alapvető funkciókat. Bár a készülék elsősorban az idősebb generációt célozza, a retro iránt fogékony fiatalokra is gondoltak a mérnökök. Így a telefonba az FM-rádió mellett több játék is került: a klasszikus Snake mellett a Tetris, a Sky Gift, az Airstrike, a Nitro Racing, a Ninja UP! és a Danger Dash is kipróbálható. A Nokia 105 1,77 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, memóriájába 2000 névjegy és 500 SMS fér. A több színben kapható polikarbonát kaszniba egy LED-lámpát is rejtettek. A készülék hazánkban kék és fekete színben lesz kapható 7 990 forintos ajánlott fogyasztói áron várhatóan szeptember végétől.

Két új retro telefon a Nokiától

A Nokia 220 4G valamivel okosabb készülék, de ez is a hagyományos, nyomógombos mobiltelefonok közé tartozik. Ez már LTE hálózatokon keresztül támogatja a HD hanghívásokat, illetve lehetővé teszi az internetes böngészést, és különböző tartalmak, állapotfrissítések megosztását a barátokkal és a családtagokkal a közösségi médián. Ebből sem hiányozhatnak az olyan szolgáltatások, mint a fülhallgató nélkül is működő FM-rádió és a játékok (Snake, Ninja UP!, Sky Gift, Nitro Racing és Tetris). Az akkumulátor pedig az alacsony fogyasztásnak köszönhetően szintén napokig bírja. A Nokia 220 4G várhatóan csak fekete színben lesz kapható hazánkban 14 990 forintos ajánlott fogyasztói áron, várhatóan szeptember végétől. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló