Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Alder's Blood

A sikeres Kickstarter-kampány után demót kapott az Alder’s Blood

A körökre osztott taktikai-stratégiai játékban szörnyvadásznak állhatunk egy viktoriánus és vadnyugati jegyeket viselő világban.

2019.08.28. 09:46 | GeryG | kategória: Játék

A Shockwork Games csapata a Kickstarteren kérte a rajongók támogatását, hogy elkészülhessen új játékuk, az Alder’s Blood. A kitűzött cél mindössze 12 000 dollár volt, amely bő két héttel a határidő lejárta előtt össze is gyűlt, vagyis a kampány sikeres lett. A stúdió az egyik legjobb módját választott a köszönetnyilvánításnak: kiadták a játék demóját, amelyet érdemes mihamarabb letölteni, mivel csak korlátozott ideig lesz elérhető.

Az Alder’s Blood egy körökre osztott taktikai-stratégiai játék, amelyben a játékosok magasan képzett vadászokat alakítanak. A prédák pedig a legkülönfélébb szörnyetegek a vérfarkasoktól kezdve a vámpírokig bezárólag. Bár a vadászok nem csak jól képzettek, mesterei a lopakodásnak és a lesből támadásnak, felszerelésük is ezernyi hasznos holmiból áll, ráadásul a sötét praktikák alkalmazásától sem riadnak vissza. Ugyanakkor mindannyian egyszerű halandók, akiknek szemtől szemben fikarcnyi esélye sincs egyetlen szörny ellen sem. Így marad a settenkedés, az orvtámadás, a taktikázás és persze a csapatmunka. Mert az okos vadász nem egyedül vadászik.

Az Alder’s Blood egészen érdekes világot tár majd elénk, amelyben az istenek végleg hátat fordítottak az emberiségnek, így elszabadulhatott a földi pokol. Hangulatát és stílusát tekintve a viktoriánus és a vadnyugati jegyeket egyaránt magán hordozza, ami valóban egyedivé teszi.

Az Alder’s Blood PC-re és Nintendo Switchre biztosan el fog készülni, de a tervek között más platformok is szerepelnek. A premierre valamikor az év vége felé lehet számítani. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Alder's Blood
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Alder's Blood

hozzászólások (7)

Peace
Peace 2019.08.28. 15:09
Véget is ért a demo. Kis fapados, de hangulatos! Jópofa ez a szélirány változás és hogy megérzik a szagunkat az ellenfelek. Ilyet eddig még nem láttam, jó ötlet!
Trufa
Trufa 2019.08.29. 20:15
Második küldetésnél ki is nyírtak, aztán hiába kezdtem újra, az ellenfelek nem léptek. Fura, hogy nincs overwatch...
Trufa
Trufa 2019.08.30. 09:18
Szóval, fura, hogy nincs overwatch, így mindegy, mennyire jól közelíted meg az ellenséget. Ha nincs hol elbújni, akkor a következő körben össze-vissza karmolnak... nem a legjobb játékmenet.

A menüs káosz bizonyára megszokható, de összerakhattak volna egy legalább XCOM-féle grafikát, mert ez egy side-scroll játéknál elmegy, de ez nekem ennyi idősen már nem elég.
Peace
Peace 2019.08.30. 09:59
Engem nem zavart az OW hiánya, bár tényleg kicsit meglepődtem. Mondjuk ha azt nézzük, hogy stamina kell mindenhez és abból éppen kifogyott az emberünk, akkor már nem lenne túl reális, ha rá tudna lőni valakire OW-al. Nekem adta a demo, hangulatos.
Trufa
Trufa 2019.08.30. 12:19
Azért az is egy nagy hátrány, ha nem figyelsz oda és teljesen elfogyasztod a staminát, akkor emberünk átalussza a következő kört. Ha az OW is staminát kér, probléma megoldva. De nem, faarccal nézi, hogy odamegy a kis farkas és megkóstolja.
ajánlott olvasnivaló