Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Katonai szimulátorral tér vissza a MicroProse

Katonai szimulátorral tér vissza a MicroProse

A kiadót 1982-ben alapították, majd termékeny bő két évtized után 2003-ban zárta be kapuit. Most pedig feltámad.

2019.09.03. 12:22 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Civilization, Gunship, Grand Prix, Magic: The Gathering, Master of Orion, MechCommander, Rollercoaster Tycoon vagy épp XCOM. Elég veretes névsor, mind igazi klasszikus sorozat, amely annak idején kivétel nélkül a MicroProse kiadó jóvoltából jelenhetett meg.

A kiadót még 1982-ben Sid Meier és Bill Stealey alapította, így nem is meglepő, hogy az előbbi nevével készült játékokat hosszú évekig ők adták ki. A cég bő két évtizeden keresztül volt meghatározó szereplője a videojáték-iparnak, ám 2003-ban végleg bezárta kapuit. Legalábbis akkor úgy tűnt, hogy végleg.

A MicroProse név sosem tűnt el teljesen, legutóbb – 2018-ban – az a David Lagettie kaparintotta meg, aki jelenleg Bill Stealey-vel dolgozik együtt az iEntertainment Network stúdióban. És a legfrissebb hírek szerint nem véletlenül szerezték meg a nevet, ugyanis a stúdióban készülő új Warbirds feldolgozást már a feltámadó MicroProse fogja kiadni.

Egyelőre mindössze annyit tudni a Warbirds 2020 címen futó projektről, hogy egy katonai szimulátor. Várhatóan a hivatalos bejelentésre is sor kerül a közeljövőben. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló