Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bajosan, de elrajtolt a Uplay Plus

Bajosan, de elrajtolt a Uplay Plus

Egyelőre sokaknak nem elérhető a regisztrációs oldal, ráadásul a korábban egy hónap ingyen tagságért regisztrálóktól is pénzt kért a Ubisoft.

2019.09.03. 15:42 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft is megméreti az online előfizetős játékstreamelős szolgáltatások piacán. Ehhez a már évek óta elérhető, közepes népszerűségű saját online platformjukat, a Uplayt használják fel. Ehhez jön ugyanis a Uplay Plus szolgáltatatás, pontosabban már mától meg is jött.

A havidíjért cserébe Ubisoft játékok teljes tárházát online kínáló rendszer elméletileg mától érhető el. Csakhogy nem meglepő módon a rajt finoman szólva sem zajlik zökkenőmentesen. Rengeteg rajongó számolt be arról, hogy a regisztrációhoz szükséges oldal egyszerűen nem érhető el, ezt a francia kiadó a hirtelen jött nagy terheléssel magyarázza (erre miért nem képesek még ma sem előre felkészülni a fejlesztők, kiadók?!), és már dolgozik a megoldásán.

Ennél is érdekesebb és bosszantóbb problémával találkoztak azok, akik az E3-as bejelentéskor a beígért egy hónapos ingyenes próbaidőszak reményében előre regisztráltak. Ők azt az ígéretet kapták, hogy a rendszer csak októbertől fogja őket előfizetési díjért zaklatni. Ehhez képest a mostani beregisztrálásukkor máris havidíjért kulcsolt náluk a rendszer, amit ugyan visszautasíthattak. Mint kiderült – legalábbis a Ubisoft ezzel magyarázza a dolgot –, a rendszer automatikusan ellenőrizni akarja a felhasználók fizetőképességét, ez pedig pont úgy néz ki, mintha a havidíjért jelentkezne, pedig erről szó sincs. Csak épp ez pontosan úgy néz ki, mintha a havidíjat vonná le a számlákról.

Szóval a Uplay Plus egyelőre nem elég döcögősen indul, vagyis érdemes lehet várni néhány napot, esetleg hetet, mielőtt adunk neki egy esélyt. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló