Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

VR

Bemutatkozott a HTC Vive Cosmos

Bemutatkozott a HTC Vive Cosmos

A HTC a napokban leplezte le következő VR-rendszerét, valamint a megújult Vive Reality System szoftvert.

2019.09.15. 08:56 | szerző: GeryG | kategória: VR

A HTC a napokban tartott sajtórendezvényén mutatta be a nagyérdeműnek legújabb VR-rendszerét, a HTC Vive Cosmost. Kiderültek a pontos specifikációk, beszéltek az új szoftverről, valamint pontos premierdátumot és fogyasztói árat is kaptunk.

A Cosmos tervezésekor a hozzáférhetőség és az egyszerű kezelhetőség voltak a legfontosabb szempontok, de a mérnökök a folyamatosan változó felhasználói igényekhez való alkalmazkodásról sem mondtak le. Ennek köszönhetően az eszközt modulárisan bővíthetővé tervezték. Ilyen kiegészítő lesz a Vive Cosmos External Tracking Mod is, amely várhatóan 2020. első negyedévében jelenik meg. Ennek segítségével azok is kihasználhatják a Cosmos teljesítményét, akik a már meglévő Lighthouse alapállomásukkal szeretnék használni a rendszert.

A headset 2880*1700 pixeles felbontással rendelkezik, amely közel duplája az első HTC Vive felbontásának. A szemüveg rész egy mozdulattal felhajtható, így gyorsan válthatunk a valóság és a virtuális világ között. A kijelző 90Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, látószöge pedig 110 fok. Az eszköz USB 3.0 és DisplayPort 1.2 csatlakozókkal kapcsolódik a PC-hez. A fejpántban kaptak helyet a hangszórók, a kontrollereket pedig teljesen áttervezték, hogy a pontosabb mozgáskövetés mellett kényelmesebb használatot is eredményezzenek. Emellett a HTC Vive Cosmos kompatibilis a Vive vezeték nélküli adapterrel is.

Aki október 2. előtt előrendeli az új VR-rendszert, az automatikusan egy éves előfizetést is kap mellé a Viveport Infinity szolgáltatásra is. Ezzel több száz játékhoz és videóhoz kapnak hozzáférést, köztük a GoPro, a Discovery Channel és az Animal Planet prémium anyagaihoz is.

Az új VR-rendszerrel együtt megújul a PC-n használható szoftver, a Vive Reality System is. A fejlesztők célja az volt, hogy egy olyan VR-élményt teremtsenek meg, amelyben a felhasználó nem egy alkalmazásnak éli meg a virtuális valóságot.

A HTC Vive Cosmos október 3-án érkezik meg Európába – és most már hazánkba is –, ajánlott fogyasztói ára pedig 299 990 forint lesz. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Bemutatkozott a HTC Vive Cosmos
Bemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive CosmosBemutatkozott a HTC Vive Cosmos

hozzászólások (1)

Skorpio90
Skorpio90 2019.09.16. 00:20
"...ajánlott fogyasztói ára pedig 299 990 forint lesz." - okpá
ajánlott olvasnivaló