Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Sony még dolgozik a PlayStation 5 visszafelé kompatibilitásán

A Sony még dolgozik a PlayStation 5 visszafelé kompatibilitásán

Emellett megerősítették, hogy a korábban megjelent renderelt képek a konzol fejlesztői változatáról egészen hasonlítanak arra, ahogy az valójában kinéz.

2019.10.09. 13:43 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Tegnap végre megtörte a csendet a Sony, és fontos részleteket árult el a következő generációs konzoljáról. Egyfelől megerősítették, hogy a hagyományoknak megfelelően PlayStation 5 névre keresztelték az eszközt, másfelől pedig kiderült, hogy a premierre valamikor 2020 végén számíthatunk. Emellett szó esett még az SSD gyorsaságából és felépítéséből fakadó rengeteg előnyről, valamint a DualShock kontroller következő változatának néhány ígéretes tulajdonságáról is.

Mostanra az is kiderült, hogy a Sony egyelőre nem véletlenül nem árult el részleteket a PlayStation 5 visszafelé kompatibilitásáról. Ezt a funkciót még az év első felében jelentették be, vagyis valamilyen formában biztosan képes lesz a konzol kezelni a PlayStation 4 játékait. Jim Ryan elmondása szerint ez egyike a projekt legfontosabb elemeinek. Csakhogy egyelőre azt még maga a Sony sem tudja, hogy pontosan hogyan is fog működni a dolog. Egyelőre még dolgoznak a részleteken.

Kiderült továbbá, hogy a világhálón korábban elterjedt renderelt képek nem állnak messze a valóságtól. Ezeken a konzol stúdióknak és kiadóknak kiküldött fejlesztői változata látható, amely meglehetősen egyedi, már-már hihetetlen formavilággal rendelkezik. Pedig a jelek szerint a dev kit valóban hasonlít a képen látott eszközre, ha nem is minden elemében egyezik meg azzal. Ám mivel a végleges, fogyasztóknak szánt termékek a legritkábban hasonlítanak a korai fejlesztői változatokra, így ebből sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni arra vonatkozóan, hogy hogyan is fog kinézni a PlayStation 5. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló