Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Fallback

Fallback – 2,5D-s platformer érkezett

A játékot egykori Ubisoft és Amplitude Studios fejlesztők új stúdiója készítette.

2019.10.14. 10:02 | GeryG | kategória: Játék

A videojáték-iparban egészen gyakori, hogy egy-egy nagy stúdióból időnként kiválnak néhányan, hogy az ott (és máshol) szerzett tapasztalataikat felhasználva végre olyan játékokat készíthessenek, amilyet valójában is szeretnének. Ilyenkor jön az, hogy a veterán fejlesztők saját stúdiót alapítanak, amely lehetőségeihez mérten igyekszik független maradni a nagy kiadóktól. És ilyenkor van az is, hogy általában valami egyedit próbálnak meg letenni az asztalra több-kevesebb sikerrel.

Ez a forgatókönyv tökéletesen ráillik az ENDROAD stúdióra is, amelyet egykori Ubisoft és Amplitude Studios fejlesztők alapítottak. A csapat el is készült első játékával, megjelent a Fallback.

A Fallback egy klasszikus oldalnézetes platformer egy picike csavarral. A játék valahol a 2D és a 3D között lavírozik, a fejlesztők csak 2,5D-nek nevezik. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy egy mélységgel is rendelkező pályán haladhatunk előre, de a két irány helyett bármikor forgathatunk is 90 fokot a pályán, ha épp egy az aktuális utunkra merőleges útvonalat fedezünk fel. Ezzel a fejlesztők ígérete szerint új utakat és titkokat fedezhetünk fel.

A történet a távoli jövőben játszódik, miután az emberiség egy globális katasztrófa miatt egy végeláthatatlan, föld alatt fekvő bunkerbe kényszerül. A bunkert a titokzatos Vesta Corporation építette, akik arról is gondoskodtak, hogy a túlélőket ellássák és megvédjék. Ezért az emberekre egy robotokból álló sereg felügyel, akik a védelmükért és a gondozásukért is felelnek. Csakhogy sok száz év elteltével a dolog a visszájára fordult, vagyis az emberek már hiába akarnak visszatérni a felszínre, hogy egy mesterségesen létrehozott növénnyel újra élettel töltsék meg a bolygót, a robotok nem engedik ki őket. Ezért néhányan összefognak, hogy legyőzzék a robotokból álló sereget, és visszajussanak a felszínre.

A Fallback kizárólag PC-re jelent meg, és a Steamen lehet rá beruházni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Fallback – 2,5D-s platformer érkezett
Fallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezettFallback – 2,5D-s platformer érkezett

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló