Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Microsoft

Jó ideig nem lesznek még Xbox Series X exkluzív játékok

Jó ideig nem lesznek még Xbox Series X exkluzív játékok

A Microsoft legalább az új generáció premierjét követő egy évig nem tervez exkluzív játékokat.

2020.01.10. 16:45 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Microsoft

Nem, hogy a premier dátumát nem ismerjük, de még azt sem tudjuk pontosan, hogy milyen hardverrel jön a következő konzolgeneráció. Csak annyit tudunk, hogy a tervek szerint az idei lehet a generációváltás éve. Ugyanakkor sokan már most nem csak a konzolokról beszélnek, hanem az azokra esetlegesen megjelenő játékokról is.

Ezzel kapcsolatban a Microsoft részéről Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője nyilatkozott a napokban az MCV magazinnak, aki érdekes kijelentést tett. Booty állítása szerint a Microsoft még évekig nem tervez exkluzív játékokat a következő konzolgenerációra.

Ha belegondolunk, szinte mindegyik generáció valamilyen exkluzív címmel nyitott annak idején mind a Microsoft, mind a Sony oldalán. Ehhez képest a Microsoft most nem gondolkozik ilyesmiben, legalábbis az első egy-két évben biztosan nem. A premier után az Xbox Series X-re megjelenő játékok biztosan elérhetőek lesznek Xbox One-ra is (és akár PC-re is).

Ennek egyébként egészen konkrét, és jó oka van. A Microsoft nem szeretné cserben hagyni azokat a vásárlóit, akik az Xbox Series X megjelenéséig hátra lévő időben döntenek Xbox One konzol vásárlása mellett. Ha ugyanis a jövőben erre már nem jelennének meg az új játékok, akkor ők igencsak hoppon maradnának. Így viszont még legalább két évig biztosak lehetnek benne, hogy most megvásárolt Xbox One-jukra még kapni fognak egy rakás új játékot. ■

hozzászólások (2)

Noggle
Noggle 2020.01.12. 15:08
Ez azt jelenti, hogy a következő Senua is jön PC-re. Akkor megnyugodtam.
Sucee
Sucee 2020.01.12. 20:18
Meg azt, hogy a Microsoft inkább golyónlövi magát.

Igenis kellenének húzócímek, meg az is, hogy ne tartsa vissza az XSX-et az elavult generáció. Még ha csak a oneX-re akarnának mellette fejleszteni, az is elég meredek, de nevetséges belegondolni, hogy OG xone-osok XSX-esek ellen menjenek multiban.
ajánlott olvasnivaló