Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

A Sony idén sem lesz ott az E3-on

A Sony idén sem lesz ott az E3-on

De akkor hol és mikor mutathatják be a PlayStation 5-öt?

2020.01.15. 14:21 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Az EA mellett immár a Sony is rendszeres távol maradónak számít az E3-ról. Ahogy az EA a saját rendezvényét részesíti előnyben (igaz, ezt azért közvetlenül az E3 elé szokták időzíteni), úgy a Sony is mind inkább ezt a vonalat igyekszik követni. Így a tavalyi után az idei E3-ról is távol maradnak.

Ennek okáról a Sony Interactive Entertainment beszélt, amelyből kiderült, hogy bár tisztelik az ESA szervezetet, úgy érzik, az idei E3 koncepciója nem illik ahhoz, amit a ők idén mutatni szeretnének magukból. Ezért inkább a saját rendezvényeikre koncentrálnak, illetve több száz kisebb lokális eseményen vesznek részt. Reményeik szerint ezzel sokkal közelebb kerülhetnek a rajongókhoz, akik úgy érezhetik, tényleg a PlayStation család tagjai.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Sony biztosan nem az E3-ra időzíti a PlayStation 5 hivatalos bemutatóját. De akkor mikorra? – merülhet fel a rajongókban a kérdés, ám erre egyelőre nincs konkrét válasz. Viszont egyes vélemények szerint szép titokban épp ezt készítik elő.

A Sony ugyanis épp most indított el egy egy hónapig tartó eseményt a New Yorkban található Sony Square NYC üzletben, amit Experience PlayStation névre kereszteltek. Az esemény a hivatalos közlemény szerint kifejezetten a PlayStation 4 játékaira és a PlayStation VR játékokra koncentrál, és egészen február 16-ig fog tartani. Ha viszont azt nézzük, hogy a Sony 2013. február 20-án mutatta be hivatalosan a PlayStation 4-et épp New Yorkban egy PlayStation Meeting nevű rendezvényen, akkor nem meglepő, hogy sokak szerint idén februárban kerülhet sor a PlayStation 5 leleplezésére is. Ezt a feltételezést erősíti az is, hogy 2016-ban a PlayStation 4 Prót is New Yorkban mutatták be. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló