Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Commander '85

Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85

A Kickstarteren lehet támogatni az ígéretes projektet.

2020.04.16. 14:03 | GeryG | kategória: Játék

A lengyel The Moonwalls stúdió új kalandjátékon dolgozik, amelyhez a Kickstarteren várják a rajongói támogatásokat. A Commander ’85 egy kalandjáték lesz, amely visszarepít minket a számítástechnika és a videojátékok hőskorába, a ’80-as évekbe. A főhős egy tinédzser srác lesz valahol Chicago kertvárosában, aki születésnapjára kap egy Commander számítógépet. Erről hamarosan kiderül, hogy az aktuálisan létező legfejlettebb számítástechnikai technológia, amely ráadásul fejlett mesterséges intelligenciával is rendelkezik.

A játékmenet a klasszikus kalandjátékos elemek mellett túlélő, szimulátor és hacker elemekből is építkezni fog. A sztori tele lesz csavarokkal és olyan akkoriban igen aktuális témákat fog feszegetni, mint a fegyverkezési verseny, a katonai kutatások, a Roswell-incidens, a nukleáris hadviselés és persze a mesterséges intelligencia. A fejlesztők ígérete szerint rengeteg választási lehetőségünk lesz a történet során, többszáz ilyen variációt dolgoznak ki, de végkifejletből is három teljesen különböző lesz.

A játékmenetről egyelőre nem sok részlet ismert, de azt már elárulták a készítők, hogy igyekeznek a lehető legváltozatosabbá tenni. Így lesz lehetőségünk adatbázisokat feltörni, videojátékokkal játszani, rajzolni, a kutyánkkal játszani vagy épp videokazettákat nézni. Ráadásul mind a zenét, mind a játék világát csurig pakolják a ’80-as évek jellegzetes popkulturális utalásaival.

A Commander ’85 tehát jelenleg a Kickstarteren várja a támogatásokat, és nem is kell nagyon megerőltetniük magukat a játékosoknak: a kitűzött cél mindössze 8 000 kanadai dollár, vagyis nagyjából 5 666 dollár. Ebből most – huszonhárom nappal a kampány vége előtt – közel 4 000 dollár már össze is gyűlt. Ha a minimum célt elérik, további célkitűzésekért lehet majd adományozni, mint a további beépített minijátékok, további megnézhető videokazetták, olvasható könyvek és képregények, további lokalizáció, esetleg képregényes jellegű átvezető videók, sőt, megfelelő összeg esetén még a VR-támogatás sem kizárt.

A Commander ’85 a tervek szerint valamikor idén ősszel jelenhet meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85
Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85Retro hacker-kalandjáték lesz a Commander ’85
Commander '85
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Commander '85

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló