Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

ComplexityJam – game jammel a hírdömping és az álhírek ellen

ComplexityJam – game jammel a hírdömping és az álhírek ellen

A MOME Innovációs Központja május végén 168 órás game jamet hirdet.

2020.05.14. 14:44 | szerző: GeryG | kategória: Egyéb

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tavaly augusztus óta tagja az INDCOR (Interactive Digital Narratives for Complexity Representations) projektnek. Ennek keretében a koronavírus-járványra való tekintettel egy gyors és a program szellemiségéhez is illeszkedő online game jamet, vagyis játékfejlesztő versenyt szervezne.

Ez lesz a Surviving the Infodemic, amelynek témáját a járvány kapcsán tapasztalható folyamatos hírdömping és az álhírek elleni védekezés. A game jam célja, hogy az elkészülő alkotások olyan kérdésekkel foglalkozzanak, mint a vírus okát többféleképpen értelmező magyarázatok; az egyes országok vírus elleni harcának különböző, egymásnak ellentmondó módjai vagy az egymással szemben álló stratégiák (pl. a nyájimmunitás elérése kontra más, görbét laposító stratégiák).

Az esemény keretében olyan játékok és egyéb interaktív digitális narratív alkotások létrejöttét várják, amelyek a járvány kapcsán egyrészt az álhírek problematikájával foglalkoznak, ugyanakkor a közösségi média platformoknak köszönhetően azzal a ténnyel is, hogy a hírek elárasztanak minket.

A game jam során a jelentkezők önálló vagy a szervezők által összeállított csapatokban (előzetes képességfelmérés alapján) terveznek meg egy videójátékot 168 óra alatt. Munkájukat ez idő alatt a szervező egyetemek mentorai segítik. Jelentkezni egyénileg vagy csapatban is lehet május 29-ig az esemény Facebook-oldalán elhelyezett regisztrációs lapon keresztül. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló