Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Aquascaping

Gömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az Aquascaping

Az amatőr akvarisztikától egészen az állatparkok bemutató medencéiig tervezhetünk és építhetünk majd akváriumokat a játékban.

2020.06.25. 11:36 | GeryG | kategória: Játék

Az akvarisztika az egyik legszebb, legnyugisabb és persze egy szint felett legnehezebb, legpepecselősebb hobbi a világon. Amíg csak egy aranyhalat tartunk egy pici akváriumban (ne tegyük, a közhiedelemmel ellentétben nem olyan jó neki…), addig nem nagy mutatvány, ám amint már különböző halakat tartanánk együtt, amint mutatós növényekkel díszítenénk fel az akváriumot, amint számítani kezd a szűrés, fűtés, világítás rendszere is, máris nem olyan egyszerű.

Nagyjából erről fog szólni a lengyel Dredge Games készülő új játéka, az Aquascaping. Ebben a legegyszerűbb pici akváriummal kezdhetjük meg a tanulást, hogy a végén már trópusi állatkertek hatalmas bemutatómedencéit is mi tervezzük meg és építsük fel. Ez egy hosszú folyamat lesz számos lépcsőfokkal.

A játékban mi adhatjuk meg, hogy mekkora és milyen formájú akváriumot szeretnénk építeni. Majd gondoskodnunk kell a technikai felszerelésekről: szűrők, vízkezelők, világítás, levegőztetés és szellőztetés, fűtés és hasonlók. Ha minden megvan, jöhet az egyik legnehezebb rész: a kreatív berendezés. Milyen aljzatba milyen növényeket, azok közé milyen egyéb dekorációs elemeket helyezzünk, hogy ne csak szép, de az állatok számára is élhető legyen az akvárium.

Ha pedig ez is megvan, jöhetnek a halak és más édes- vagy sósvízi élőlények, amelyek aztán élettel töltik meg az akváriumot. De figyelni kell a részletekre, mert nem minden tartható együtt mindennel, ráadásul a különböző állatoknak különböző igényei vannak, amelyeket úgy kell kielégítenünk, hogy azzal ne borítsuk fel az akvárium biológiai egyensúlyát.

Ha már kellően profivá váltunk, jöhetnek a nagyobb falatok: külsős megrendelők (éttermek, irodák, szállodák stb.) egyedi igényeinek megfelelő medencéket kell terveznünk és építenünk. Végül gigantikus tengeri medencéket is építhetünk, ezekben cápákat, polipokat, delfineket is tarthatunk, sőt, még búvárkodhatunk is közöttük!

Az Aquascaping egy igen ambiciózus játéknak ígérkezik, de megjelenésére még egy darabig várnunk kell. A premierre ugyanis jelen állás szerint 2021. április 15-én kerülhet csak sor. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Gömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az Aquascaping
Gömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az AquascapingGömbakváriumtól a cápamedencékig – készül az Aquascaping

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló