Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Megváltozott a PlayStation trófearendszere

Megváltozott a PlayStation trófearendszere

Az eddigi 100-ig terjedő skálát 999-ig növelték, ami teljesen új számítási rendszert hozott magával.

2020.10.13. 15:08 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

A PlaySation 3 debütálása óta léteznek trófeák a Sony konzoljain. Bár sok játékosnak legfeljebb annyi tűnik fel, hogy játék közben időnként a sarokban felbukkan pár másodpercre egy üzenet, miszerint sikeresen feloldott valamilyen trófeát, legalább ennyien vannak, akiknek ez sokkal többet is jelent. Ők azok, akik minden kedvenc játékukat addig nyüstölik, amíg az utolsó trófeát is ki nem sajtolták belőle. Akkor jöhet a következő.

Utóbbiaknak lehet különösen érdekes a hír, miszerint a Sony a PlayStation 5 közelgő premierje apropóján alaposan felforgatta az eddig ismert trófea-rendszert. Az átállás már meg is történt, így most már mindenki ismerkedhet az újdonságokkal. Az első és talán legfontosabb, hogy az eddig 1-100 között mozgó szinteket megváltoztatták, helyükre 1-999-ig terjedő skála került. Ez pedig azt jelenti, hogy a felhasználók aktuális trófea-szintje is megváltozott. Aki eddig 12-es szinten volt, az most valahol 200 környékén találja magát.

Ahogy mindig, a szintlépésben továbbra is kulcsszerepet játszik a trófeák megszerzése, illetve az sem mindegy, hogy milyen nehézségű, szintű trófeát sikerült feloldani. Emellett a trófeák szintje új ikonokat kapnak a következőképp:

  • Bronz szint: 1-299
  • Ezüst szint: 300-599
  • Arany szint: 600-998
  • Platina szint: 999

Az előző generációkon megszerzett trófeák természetesen nem vesznek el, a PlayStation 5-ben is visszakerülnek a felhasználókhoz. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló