Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Urban Strife

Urban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezik

Az újjászületett kiadó a háborús játékok mellett egy körökre osztott taktikai-túlélőjáték felett is bábáskodik.

2020.10.27. 14:59 | GeryG | kategória: Játék

Néhány hónapja támadt fel hamvaiból az előző évezredben meghatározó szerepet betöltött MicroProse kiadó. Azóta szinte minden hónapra jut egy-egy újabb bejelentés részükről, és úgy tűnik, ez a folyamat egyelőre nem is áll meg. Legújabb játékuk azonban merőben eltér az eddig bejelentettektől.

Míg ugyanis az eddig bejelentett projektek zöme valamilyen háborús játék volt, addig a White Pond Games stúdiójában készülő Urban Strife egy szerepjátékos elemekkel megtámogatott, körökre osztott zombis taktikai-stratégiai játék lesz. A történet valahol az USA nyugati államaiban, Urban városában játszódik. Sokat nem lehet tudni az apokalipszis eredetéről, annyi viszont biztos, hogy az események 2006-ban játszódnak, két évvel a kis híján az emberiség pusztulását okozó zombitámadások után. A játékosok egy egyszerű túlélőként kezdik meg kalandjaikat, aki szerencsével egy elhanyagolt menedékben köt ki egy maréknyi elcsigázott túlélő között.

A játék célja, hogy minél tovább kihúzzuk, megjavítsuk és kibővítsük a menedéket, és közben valahogy megtaláljuk a helyünket a megváltozott világban. A környéken ugyanis amellett, hogy mindenfelé zombik tömegei kószálnak, három nagy banda is harcol az uralomért. Az egykori katonákból lett lázadók, a zombiőrült szektások és egy gyilkos motoros banda. Bármennyire is nem szimpatikus egyik sem, valakivel kénytelenek leszünk szövetségre lépni, különben esélyünk sem lesz a túlélésre. Akárhogy is döntünk, az nem lesz jó, komoly áldozatokkal és következményekkel fog járni, de nincs más választásunk.

Ami a játékmenetet illeti, egész összetettnek ígérkezik. Amellett, hogy táborunkat foltozgatjuk és a túlélők életét menedzseljük, természetesen rendszeresen portyáznunk kell további nyersanyagokért és használható holmikért a városban. Amikor ellenségekkel keresztezzük egymás útját, jöhet a körökre osztott harc. A fejlesztők ígérete szerint annak ellenére, hogy a klasszikus akciópontos rendszert kapjuk, lesz benne újdonság. Az egyik ilyen, hogy a zombik nem egyenként, hanem egyszerre mozognak majd a maguk körében, de közben mindegyikük saját érzékeire hagyatkozik.

Rengeteg fegyvert használhatunk a pisztolyoktól a puskákon át a karabélyokig, de lesznek közelharci fegyvereink is. A fejlesztők ígérete szerint élethű ballisztika jellemzi majd a lőfegyvereket: a találat esélye és a sebzés mértéke függ a távolságtól, az adott fegyver erejétől és a lőszer típusától, illetve a környezeti adottságoktól is. Minden fegyver más szituációban lesz hatékony, így nem mindegy, hogy mikor mit választunk. Emellett a jól célzó karakterekkel lehetőségünk lesz testrészekre célzott lövéseket leadni. Így akár egy lövéssel végezhetünk célpontunkkal, de ha a helyzet úgy kívánja, akár le is lassíthatjuk őket.

Az Urban Strife érdekes játéknak ígérkezik, de egyelőre még várnunk kell a megjelenésére. A premierre leghamarabb is csak valamikor 2021 őszén lehet majd számítani PC-n. Hogy emellett mely platformokra készülhet még el, azt csak később fogják tisztázni a készítők. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Urban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezik
Urban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezikUrban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezikUrban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezikUrban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezikUrban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezikUrban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezikUrban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezikUrban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezikUrban Strife – a MicroProse zombikkal kísérletezik

hozzászólások (2)

Baracklekvár
Baracklekvár 2020.10.27. 15:31
Hát, ez meglehet vásárlós lesz. Csupán a Microprose és "körökre osztott" így egy mondatban máris nosztalgikus érzéseket ébreszt...
montanosz
montanosz 2020.10.28. 10:21
remek lesz
ajánlott olvasnivaló