Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Heatwave

Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!

Valósidejű felfedezés és bázismenedzsment, körökre osztott harcrendszer.

2020.12.10. 15:03 | GeryG | kategória: Játék

Egész érdekes történettel kecsegtet a napokban bejelentett Heatwave. A Perimeter Games csapata egy hibrid taktikai-stratégiai játékon dolgozik. Az események 2080-ban játszódnak Alaszkában.

A tudósok több évtizeden át szajkózott figyelmeztetései és előrejelzései ellenére az emberiség beletrappolt az önpusztításba. A globális felmelegedés végleg a pusztulás szélére sodorta a modern civilizációt, a természet már teljesen másképp viselkedik, mint azt megszoktuk. A nehéz idők nehéz döntéseket szülnek, ezért az amerikai kormány úgy határozott, hogy az ország peremvidékét magára hagyja és csak a kontinens belső területeire koncentrál.

Így többek közt Alaszka is amolyan senki földjévé válik, de ez nem jelenti azt, hogy elnéptelenedne, mivel sokan vannak, akik a zord körülmények dacára sem hagyják el szülőföldjüket. Csakhogy az USA lépésére Oroszország és Kína is reagál, akik lehetőséget látnak Alaszka megkaparintására. Mivel hivatalosan már nem az USA része, bemasíroznak, hogy erővel népesítsék be a saját lakosságukkal. A végeredmény egy kegyetlen háború a helyiek és az orosz megszállók között, mi pedig nem meglepő módon előbbieket fogjuk erősíteni.

A Heatwave tehát egy hibrid taktikai-stratégiai játék, amelyben keveredik a valósidejű felfedezés és bázismenedzsment a körökre osztott harcrendszerrel. Alaszka kies tájain mi dönthetjük el, hogy gerilla csapatunk bázisát hova költöztetjük. Nekünk kell gondoskodnunk az alapvető felszerelésekről, élelemről, gyógyszerekről és a természet erői elleni védelemről. Fel kell építenünk a bázisunkat, menedéket kell létrehoznunk, és folyamatosan biztosítani a csapat szükségleteit. Ehhez vadásznunk, gyűjtögetnünk kell, de akár kereskedhetünk a környékbeliekkel. Végső esetben akár ki is foszthatjuk őket. Ha pedig elkerülhetetlen, harcba kell bocsátkoznunk az ellenséges erőkkel, ilyenkor a játék a klasszikus XCOM-féle körökre osztott játékmenetre vált.

A Heatwave érdekes játéknak ígérkezik, de egyelőre nem tudni, hogy mikor fog megjelenni. A fejlesztés PC mellett Nintendo Switchre folyik. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

előző
következő
Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!
Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!Védjük meg Alaszkát a Heatwave-ben!

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló