Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Felvásárolták a Gearboxot

Felvásárolták a Gearboxot

Az Embracer Group egy svéd cégcsoport, amely korábban több más kiadói csoportot is felvásárolt.

2021.02.03. 14:04 | GeryG | kategória: Üzleti

A Gearbox sok-sok éven keresztül garanciát jelentett a minőségi játékokra, ám az utóbbi időben sokat veszítettek a hírnevükből. Ehhez több elég komoly fiaskó kellett, amelyek mind nyomot hagytak maguk után. Ettől függetlenül a Gearbox mint fejlesztő és mint kiadó is tovább működött és fog is a jövőben – csak épp mostantól már az Embracer Group tagjaként.

Az Embracer Group ugyanis ma bejelentette, hogy felvásárolták a stúdiót. A nyilvánosságra került részletek szerint a Gearbox a megállapodás értelmében azonnal kézhez kap 188 millió dollárt, valamint 175 millió dollár értékben Embracer részvényeket. Emellett az Embracer a következő hat év során összesen 1,5 milliárd dollárt fizethet ki, ám ezt meghatározott, de nyilvánosságra nem hozott feltételek teljesüléséhez kötötték.

A hivatalos bejelentésből kiderült, hogy a Gearbox vezetőségében nem történik változás, ahogy attól sem kell tartania a stúdió bő félezer alkalmazottjának, hogy lapátra teszik őket. Ehelyett a cél a stúdió további bővítése lesz, hogy a jövőben még jobb játékokat készíthessenek – csak immár az Embracer Group részeként.

Az Embracer Group ezzel tovább növelte a birtokában lévő videojátékos cégcsoportok számát. Hozzájuk tartozik az Amplifier Game Invest, a Coffee Stain Holding, az Easybrain stúdió, a DECA Games, a Koch Media, a Saber Interactive, a THQ Nordic és mostantól a Gearbox is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló