Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mit keres a Red Dead Redemption az amerikai tananyagban?!

Mit keres a Red Dead Redemption az amerikai tananyagban?!

A University of Tennessee arra használja a Rockstar Games két western játékát, hogy az amerikai történelmet tanítsa a hallgatóknak.

2021.02.16. 15:20 | GeryG | kategória: Játék

Melyik gamer ne álmodozott volna iskolás korában arról, hogy a suliban is videojátékokkal töltse az időt? Úgy tűnik, Amerikában néhányaknak valóra válhat az álma, legalábbis akkor, ha a University of Tennessee hallgatói. Az egyetem ugyanis a Rockstar Games két western játékát is felhasználja az amerikai történelem oktatására.

Egészen pontosan az egyetem egyik történelemprofesszora Tore Olsson próbálkozik meg a hallgatók egy újfajta módszerrel történő oktatásával. Ahhoz használja fel a Red Dead Redemptiont és a Red Dead Redemption 2-t, hogy az amerikai történelem 1899 és 1911 közötti időszakát bemutassa, azon belül is elsősorban a kolonizációs folyamatokat, a kapitalizmus fejlődését és a rasszizmus helyzetét. A kurzus a HIUS 383: Red Dead America nevet kapta.

Persze azzal Olsson professzor is tisztában van, hogy a Rockstar Games játékai gyakran történelmileg nem túl pontosak. Ezért inkább egyfajta kiindulópontként használja majd őket, illetve abban reménykedik, hogy ezáltal interaktívabb közös munkára sarkallhatja a hallgatókat. És persze abban bízik, hogy ez az újszerű megközelítés azokat a diákokat is felcsigázza majd, akik egyébként messze elkerülnék a történelem előadásokat.

Hogy a professzor pontosan milyen formában tervezi felhasználni a két játékot az előadásain, azt egyelőre nem tudni. A kurzus a tervek szerint idén augusztusban indulhat el, és ha sikerrel jár, akkor akár új hidat is jelenthet az oktatás és a videojátékok között. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló