Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Nyárig vásárolgathatunk még a Sony régi konzoljain

Nyárig vásárolgathatunk még a Sony régi konzoljain

A PlayStation Store már nem sokáig lesz elérhető a PlayStation 3, PlayStation Vita és PlayStation Portable konzolokon.

2021.03.30. 13:36 | GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony a jövőben már kizárólag az aktuális konzoljaira szeretne koncentrálni, ezért fokozatosan leépítik a korábbi generációk támogatását. Ennek egyik új lépcsője idén nyáron érkezik meg, amikor is a PlayStation Store-t érintik majd változások.

A Sony ugyanis július 2-án bezárja az online áruházat a PlayStation 3 konzolon, majd augusztus 27-én PlayStation Vitán is. A PlayStation Portable esetében ezt a lépést már 2016-ban megtették, ám mostanáig a játékokon belüli vásárlási opció megmaradt. Ez szintén július 2-án fog megszűnni.

Ez azt jelenti, hogy a bezárás után a felhasználók már nem vásárolhatnak több digitális tartalmat (játékokat, kiegészítőket, videókat stb.) az érintett konzolokra, beleértve a játékokon belüli vásárlási opciókat is. Természetesen a már birtokolt tartalmak továbbra is elérhetőek és letölthetők lesznek, ahogy a PlayStation Plus által szerzett játékok is megmaradnak az előfizetés érvényességéig.

A felhasználók továbbra is beválthatják a PlayStation Plus kuponokat az érintett konzolokon, viszont a pénztárcafeltöltő kuponokat már nem lehet majd beváltani. A pénztárca egyenlege ugyan megmarad, de a továbbiakban már csak PS4 és PS5 tartalmakra lehet elkölteni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló