Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Feloszlik a WB Games, kérdéses a játékok és stúdiók jövője

Feloszlik a WB Games, kérdéses a játékok és stúdiók jövője

Az AT&T összeolvasztaná a WarnerMediát és a Discoveryt egyetlen nagy szórakoztató szolgáltatóvá.

2021.05.18. 17:33 | GeryG | kategória: Üzleti

Komoly változásokra készülhetnek a WarnerMedia háza táján. A céget még 2018-ban vásárolta fel az AT&T, akik azonban már tavaly túl is akart adni a videojátékos divízión, vagyis a WB Games csoporton. Ez végül nem jött össze, most viszont mégis találtak megoldást az ügyre.

A hírek szerint az AT&T összeolvasztja a WarnerMediát és a Discoveryt, ezzel pedig a világ egyik legnagyobb médiavállalatát hozzák létre. Az új, egyelőre még név nélküli cég elsődleges célja a manapság az egyik legnagyobb üzletnek számít streaming szolgáltatásban való előretörés, hogy megszorongassák a piacot jelenleg uraló Netflixet és Disneyt.

Az új médiaóriás több tucatnyi televíziós csatornát és brandet tudhat magáénak, de a HBO Max felett is ők rendelkeznek majd. Ami pedig a videojátékos divíziót illeti, egyelőre elég sok a kérdőjel. Ezért a területért felel a WB Games, amely olyan stúdiókat gondoz, mint a Rocksteady, NetherRealm, Monolith, TT Games, Avalanche Software, WB Games Montreal, WB Games Boston, WB Games Los Angeles, WB Games San Francisco, WB Games San Diego és WB Games New York.

Ezeknél jelenleg közel egy tucat videojáték készül, köztük a Gotham Knights, Suicide Squad vagy épp a Hogwarts Legacy. Egyelőre nem tudni, hogy az összeolvadás lesz-e bármilyen hatással ezekre a projektekre, ahogyan azt sem, hogy a WB Games alá tartozó stúdiók közül mennyi maradhat közvetlenül az AT&T alatt és mennyi vándorol majd át az újonnan alapuló céghez.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az összeolvadás nagyjából a következő nagyjából egy évben végbe is mehet, így az új cégcsoport valamikor 2022 nyarán alakulhat meg. Addigra minden most még homályos részlet tisztázásra fog kerülni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló