Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Dying Light 2: Stay Human

Lényegében újra bejelentették a Dying Light 2-t

Új címet kapott és immár pontos megjelenési dátummal is szolgáltak a készítők.

2021.05.28. 16:16 | GeryG | kategória: Játék

2018-as bejelentése óta sok minden történt a Dying Light 2 körül a Techland háza táján. Az első perctől kezdve nagyon ígéretes projekt lassan haladt, majd szinte teljesen el is apadtak a hírforrások. Amikor pedig újra lehetett hallani a játékról, akkor már inkább csak rossz híreket, melyek szerint a stúdióban elég nagy a fejetlenség.

Így telt el sok-sok hónap, de most újra örülhetnek a rajongók. Tegnap este ugyanis a Techland tartott egy online közvetítést, amelyben gyakorlatilag újra bejelentették a Dying Light 2-t. Még a címe is megváltozott: Dying Light 2: Stay Human lett belőle.

A fejlesztők nem változtattak az eredeti koncepció egyik fontos elemén: a döntéseken. A sztori küldetései során időnként döntéseket kell majd hoznunk, amelyek tényleges hatással lehetnek a játék világára és a sztori befejezésére. Ugyanígy a későbbi küldetésekre is hatásuk lesz.

Ahogy az első részben, úgy most is a zombik, vagyis a fertőzöttek a nappalokat inkább elhagyatott épületek rejtekében töltik, ám éjszaka előmerészkednek az utcára és falkákban keresnek prédát. Így az éjszakák még veszélyesebbek lesznek, mint korábban. Cserébe viszont az elég bátor játékosok belopakodhatnak azokba az épületekbe, amelyekbe nappal szinte lehetetlen, és kihasználva a „lakók” távollétét, kifoszthatják azokat.

Természetesen a parkour rész sem fog hiányozni, sőt, legalább kétszer annyi különböző mozdulatra lesz képes hősünk, akivel így gyakorlatilag bárhová fel tudunk majd mászni. Erre szükség is lesz, mivel a tetőkön kívül minden más terület veszélyes lesz. És nem csak a fertőzöttek miatt, hanem akár ellenséges frakciók és csoportosulások tagjai miatt is, akik ott kószálnak.

A Techland azt ígéri, hogy a premierig további hasonló online streamekre lehet majd számítani, így lassan egyre többet megtudhatunk majd a Dying Light 2: Stay Humanről. A megjelenésre a tervek szerint december 7-én kerül majd sor. Ekkor PC, PlayStation 4 és Xbox One mellett természetesen már PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is meg fog érkezni a játék. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Dying Light 2: Stay Human
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Dying Light 2: Stay Human

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló