Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Cusack lesz az elnök?

2003.09.05. 17:53 | Dino | kategória: Mozi

A Max (bemutató: szeptember 25.) talán botrtányt kavar, de az biztos, hogy készítői nagyon szeretik. Az 1919-ben Münchenben, a fiatal Hitler és egy zsidó műkereskedő barátságát bemutató film csak azért jöhetett létre, mert alkotói szenvedélyesen hittek benne. Író-rendezője, Menno Meyjes eredetileg csak a forgatókönyvet készítette volna el, ám régi munkatársa, a kiszemelt rendező, Steven Spielberg visszautasította a munkát, mondván, hogy bármilyen nagyra értékeli a könyvet, nem készít filmet Hitlerrel a főszerepben. Ezek után az író maga foglalta el a rendezői széket. Főszereplője, John Cusack pedig egy fillért sem kért a közreműködéséért.
– Utoljára 1999-ben olvastam ilyen jó forgatókönyvet: a John Malkovich-menetben is nagyon benne akartam lenni, és most az is mindent megér nekem, hogy ezt a főszerepet eljtászhassam.
Márpedig Cusacknak hinnünk kell. A néhány tréfacsináló által kezdeményezett “Legyen Cusack az elnök” mozgalom (www.cusackforpresident.com) váratlan, hihetetlen sikert ér el. Úgy tűnik, sokan komolyan szeretnék, hogy a színész legyen az USA első embere. Még akkor is, ha azt játssza egy filmen, hogy felkarolja a fiatal és szegény festőművészt: Adolf Hitlert. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló