Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Horizon Forbidden West

A Horizon Forbidden West világáról

Külön csapat foglalkozik azzal, hogy a játék világát élettel töltse meg.

2021.11.24. 17:50 | GeryG | kategória: Játék

Már a Horizon Zero Dawn is igen magasra tette a mércét, de a Guerrilla Games a folytatással nagyon magabiztosan meg akarja ugrani azt. A Horizon Forbidden West egy hatalmas és élettel teli világot tár majd a játékosok elé, amit töviről hegyire be lehet majd járni. És a fejlesztők ígérete szerint a játékosok sosem fogják úgy érezni, hogy valami nem oda való.

A stúdión belül egy külön csapat csak e világ megtervezésével és megteremtésével foglalkozik. Úgy építik fel a játék világot, hogy abban tényleg minden apró részlet mögött lesz valamilyen jelentés. Az egyes falvak és táborhelyek tökéletesen illeszkedni fognak a környezetükbe, nem lesz két egyforma helyszín. A Nora törzs például meglehetősen elszigetelten él egy völgyben, így kevésbé lesz fejlett, mint a többi törzs. Ez a falu megjelenésén is látszódni fog, ami fából és kötelekből épül, a bútorzat pedig csak arra szorítkozik, ami a hétköznapokban szükséges.

A fejlesztők olyan világot akarnak teremteni, ami egyszerre élő és zsúfolt, ugyanakkor a játékosok nem érzik benne elveszettnek magukat, illetve a sok látnivaló nem vonja el túlzottan a figyelmüket a sztoriról. Ugyanez érvényes a törzsekre is, amelyekkel találkozni fogunk. Már a fejlesztés legelején részletes történelemmel látták el őket, hogy tökéletesen passzoljanak a játék világába.

Külön rendszer foglalkozik azzal, hogy a törzsek és a törzseken belül az emberek is mind egyéniségek legyenek, és ez mind visszaköszönjön a viselkedésükön, a mozgásukon. Lesznek törzsek, amelyek sokkal lazábbak, mások szigorú fegyelemben élnek, megint másoknál a szoros kapcsolat egymással mindennél fontosabb. Az emberek másképp viselkednek a falujukban, ahol otthon biztonságban vannak. A fejlesztők azt ígérik, hogy a játékosok már messziről meg tudják majd mondani, hogy melyik törzset látják. De általánosságban az egész világot úgy építik fel, hogy az egyaránt jutalmazza azokat, akik minden zegzugát fel akarják fedezni és azokat, akik inkább csak a sztorira koncentrálnának.

A Horizon Forbidden West kizárólag PlayStation 5-re és PlayStation 4-re készül, megjelenésére a tervek szerint 2022. február 18-án kerülhet sor. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Horizon Forbidden West
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Horizon Forbidden West

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló