Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Starfield

Negyedóra Starfield jöhet?

A Microsoft és a Bethesda ma esti show-ján kiemelt helye volt a milliók által várt sci-fi szerepjátéknak, elég sok újdonság napvilágra is került róla.

2022.06.12. 22:52 | GeryG | kategória: Játék

Nem véletlen, hogy akkora a felhajtás a Starfield körül, hiszen a bejelentésekor hosszú-hosszú évek óta az első vadonatúj IP-nek számított a Bethesdától. És nem mellesleg elég ígéretes a projekt, jól is néz ki és különben is: Bethesda szerepjátékról van szó. Ami aztán nem nagyon mutogatta magát a 2018-as első bejelentése óta. Ahogy a Redfall, úgy ez is legutóbb akkor hallatott magáról érdemben, amikor bejelentették, hogy 2023 előtt senki se álmodozzon róla.

A Microsoft és a Bethesda ma esti show-ján viszont már kiemelten foglalkoztak vele, kapott is egy jó negyedórás játékmenet-bemutatót. Oké, a negyed órából nem az egész színtiszta gameplay, mivel egy Todd Howard, a játék rendezője által vezetett bemutatóról van szó. De éppen ezért rengeteg érdekes részletre fény derült belőle.

A video elején az Anselon bolygó Kreet nevű holdján találjuk magunkat, ahová a játékos egy elhagyatott kutatóállomást felfedezni érkezik meg. Hamarosan kiderül, hogy azt a Crimson Fleet kalózok használják, így elkerülhetetlen némi tűzharc. Később a New Atlantisra kerülünk, ami a Constellation frakció otthona. Itt több szereplővel is találkozunk, majd a video második fele már a karakterszerkesztővel folytatódik. Ez kifejezetten aprólékosnak ígérkezik, de a játékban nem csak karakterünket, hanem annak űrhajóját is hasonló módon lehet majd szerkeszteni, ami még ígéretesebb. Modulról modulra építhetjük meg hajónkat, aminek a személyzetét is mi állíthatjuk össze.

A játékban saját bázisokat alapíthatunk a több ezer meglátogatható bolygón, ahol nyersanyagokat bányászhatunk. A bázisépítés is nagyon jól mutat, a bázisokra pedig személyzetet is fogadhatunk. Ezek a telepek kulcsfontosságúak lehetnek majd a túlélésünk szempontjából. A video vége felé még beleleshetünk az űrhajós harcokba is.

A Starfield továbbra is az egyik legjobban várt játék a játékosok körében. Ezen a mostani bemutató nem sokat segít, hiszen minden nagyon ígéretesen fest, így a várakozás csak még nehezebb. Márpedig a Starfield 2023 elejénél korábban biztosan nem fog megjelenni. A fejlesztés PC-re és Xbox Series X/S-re folyik. ■

Kulcsszavak: Xbox & Bethesda Games Showcase 2022

Starfield
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Starfield

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló