25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Most már a Joy-Cont is használhatod a Steamen

Immár hivatalosan is támogatja a rendszer a Nintendo Switch kontrollerét.

Írta: GeryG

Most már a Joy-Cont is használhatod a Steamen

Több évtizedes örök vita, hogy mivel jobb játszani: egérrel és billentyűzettel vagy kontrollerrel. Mára talán annyit változott a helyzet, hogy a korábban igen éles határvonal eléggé elmosódott, köszönhetően annak is, hogy ma már PC-n is bőven lehet kontrollerrel játszani. És abban talán mindenki egyetért, hogy bizonyos műfajokat (pl. sportjátékok, TPS-ek, szimulátorok) jobb kontrollerrel vagy épp kormánnyal játszani, míg mások (pl. FPS-ek, stratégiák) kifejezetten jobban állnak az egér-billentyűzet párosnak.

A Steam az elmúlt években fokozatosan nyitott a kontrollerek felé. Azon túl, hogy a Valve saját tervezésű játékvezérlőt is piacra dobott és a Microsoft Xbox kontrollerét is régóta támogatja, mára a DualShock 4 és a DualSense kontrollerek is kényelmesen és majd’ minden funkciójukra kiterjedően használhatók.

Ezt a sort mostantól a Nintendo Switch népszerű játékvezérlője, a Joy-Con folytatja. Az egyelőre béta kliens állapotban lévő meghajtónak köszönhetően a Joy-Con összepárosítva és külön-külön is használható, pont úgy, ahogy a Nintendo Switchen.

Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a hivatalos támogatástól még nem fogja automatikusan mindegyik játék kezelni is a platformon új kontrollert. E téren célszerű először tájékozódni az adott játék Steam-oldalán, ahol arról is találunk információt, hogy mely kontrollereket támogatja. Nehogy kellemetlen meglepetés érje az embert.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!