25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Konzol - Microsoft

Szeptemberben új világ jön, elrajtol az Xbox Game Pass Core

És ezzel együtt gyakorlatilag megszűnik az Xbox Live Gold előfizetés.

Írta: GeryG

Szeptemberben új világ jön, elrajtol az Xbox Game Pass Core

A Microsoft régóta úgy keveri a lapokat, hogy apránként egyre nagyobb teret ad az Xbox Game Pass előfizetésnek. Ennek egyik legfontosabb lépése idén ősszel jön el, ekkor vezetik be az új, legolcsóbb előfizetési szintet, az Xbox Game Pass Core-t. És ezzel egyszerre megszüntetik az Xbox Live Gold előfizetés.

Utóbbi az ingyenes Xbox online hálózat előfizetéses része, amely elengedhetetlen az online multiplayer játékmódok eléréséhez. Az előfizetők emellett havi két játékot kapnak ingyen a Games with Gold keretein belül. Az ingyenes játékok esetében már nincs szükség az előfizetésre a multizáshoz, ahogy az olyan szolgáltatásokhoz sem, mint a chat-funkciók.

Az Xbox Game Pass Core a Microsoft kommunikációja alapján egy új evolúciós lépés. Minden Xbox Live Gold előfizető automatikusan erre áll majd át, a havi előfizetési díj pedig 10 dollár lesz. Ezzel együtt a Games with Gold rendszer is meg fog szűnni, illetve át fog alakulni.

Cikkajánló
A Microsoft megszünteti az Xbox Game Pass Friends & Familyt

A Microsoft megszünteti az Xbox Game Pass Friends & Familyt

Augusztustól már nem osztozhat az egész család egy előfizetésen.

Az eddig megszokott havi két ingyenes játék helyett évente két-három alkalommal nagyobb csomagokat tesz majd közzé a Microsoft. Az is kiderült, hogy a Game Pass Core rajtjakor 25-nél is több játék lesz elérhető azonnal az előfizetők számára. Ezek között az alábbiak már biztosan szerepelni fognak:

Az Xbox Game Pass Core a tervek szerint szeptember 14-én rajtol el, az összes fenti változás is ekkortól lép érvénybe.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!