25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Warzone mintára rebootolnák a Battlefieldet?!

A hírek szerint a nagy riválisból merítenének ihletet a hányattatott sorsú franchise rebootolásához.

Írta: GeryG

Warzone mintára rebootolnák a Battlefieldet?!

Kétségtelen tény, hogy a Battlefield széria látott már szebb napokat, csak épp azok elég régen voltak. Az EA és a DICE talán maga sem gondolta volna, hogy a Battlefield 2042 ilyen bődületesen pocsékul sikerül, bár ha ők nem látták előre, akkor vajon ki?! A lényeg, hogy a játék akkorát taknyolt, a rajongók és a kritikusok szemében, hogy azt nézni is rossz. Ez pedig könnyen arra sarkallhatja a készítőket, hogy egy csípőből indított karmozdulattal az egész eddigi koncepciót lesöpörjék az asztalról, új rajzlapot helyezzenek rá és valami egészen újba kezdjenek.

Az EA most tartotta a 2024-es pénzügyi év első negyedévének beszámolóját a befektetők felé, ahol nem kerülhették ki a Battlefield franchise kérdését sem. Ezzel kapcsolatban a kiadó vezetője, Andrew Wilson szűkszavúan úgy fogalmazott: a következő Battlefield a franchise újragondolása lesz. Ezt pedig nyugodtan értelmezhetjük úgy, hogy egy rebootról van szó, legyen az egy drasztikus megújulás vagy sem. Emellett hozzátette, hogy "valóban kapcsolódó ökoszisztémára" készülhetünk, jelentsen ez bármit is.

Egyes vélemények szerint ez nem mást takarhat, mint a nagy rivális Call of Duty modelljének lemásolását. A CoD évek óta meglehetősen ügyesen építgeti az ingyenes live service és az évente megjelenő fizetős prémium tartalmak mixét a Warzone-nal és az olyan játékokkal mint a Modern Warfare 2. Hasonló elképzelésben gondolkodhat az EA, amit még egy dolog alátámaszt: a Battlefield 2042 bukása után a franchise élére Vince Zampellát állították, aki ugyebár egykoron az Infinity Wardnál épp a Call of Dutyt adta a világnak, mellé pedig elcsábították azt a Byron Beede-t is, aki az utóbbi években felelt a CoD-ért.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!