25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A Hades II bekavart a The Rogue Prince of Persiának

Már csak pár nap lett volna hátra a korai változat premierjéig, de azt most elhalasztották.

Írta: GeryG

Úgy tűnik, még a nagy Ubisoftot is simán be lehet ijeszteni, ha valaki készít egy tényleg jó és sikeres játékot. Oké, ez önmagában még nem biztos, hogy elég, de ha ezt a bizonyos játékot még ráadásul van képe az illetőnek alig néhány nappal a francia kiadó egyik újdonsága előtt piacra dobni, na az már beteszi a kaput.

Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy ez a helyzet. Történt ugyanis, hogy a napokban elrajtolt a Hades II korai változata, ami lerobbantotta a csillagokat az égről: pár nap alatt már 20 ezer szavazatnál és tőlük 94%-os tetszési indexnél jár a Supergiant Games játéka. És hogy jön a képbe a Ubisoft?

Úgy, hogy a francia kiadó a jelek szerint a játék sikere láttán jobbnak látta visszavonulót fújni az alig pár hete bejelentett The Rogue Prince of Persiának. A játék korai változata az eredeti tervek szerint május 14-én, vagyis jövő hét legelején rajtolt volna el. Ám a játékot fejlesztő Evil Empire a Steamen (egy stílusos közleményben) bejelentette, hogy eltolják a premiert.

A közleményben még csak nem is titkolják, hogy a Hades II miatt döntöttek így. Még azt is bevallják, hogy nem csak az egész világ játszik épp a rivális játékával, de bizony még ők maguk is. Szóval miután megadták az egyébként abszolút megérdemelt tiszteletet a Hades II-nek, azt ígérték, hogy az eredetileg tervezett premier napján el fogják árulni, hogy mennyit késik Perzsia hercege. Azt azért leszögezték, hogy csupán napokról lehet szó, mivel még mindig májusban gondolkoznak. És ha már így alakult, egy-két bugot még azért gyorsan kiirtanak a játékból.

A The Rogue Prince of Persia nem sokban hasonlít ahhoz, amivé a Ubisoft a XXI. században faragta a franchise-t. Egy oldalnézetes ügyességi platformert kapunk, amelynek játékmenetét agyonfűszerezték roguelike elemekkel. És a látványvilág is gyökeresen eltér bármitől, amit eddig láthattunk.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

The Rogue Prince of Persia

Platform:

Fejlesztő: Evil Empire

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés: 2024. május 23. (korai hozzáférés)

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!