25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Idén ősszel jön az Age of Mythology: Retold

Az Age of Empires franchise mellékága megújult köntösben tér vissza.

Írta: GeryG

Volt idő, amikor a valósidejű stratégiai játékok (egyik) királyának az Age of Empires számított. Az valamikor az ezredforduló környékén volt így, ekkoriban látta meg a fantáziát a Microsoft is egy mellékág elkészítésében. Így született meg 2002-ben az Age of Mythology, amely a már jól ismert játékmenetet helyezte át a mitikus korokba és spékelte meg mitológiai lényekkel.

Ennek már huszonkét éve, a Microsoft pedig most újra elérkezettnek látja az időt, hogy elővegye ezt a játékot is. Egy ideje már dolgoznak az Age of Mythology: Retoldon, amely az Xbox Games Showcase-en kapott egy vadonatúj előzetest és benne pontos megjelenési dátumot is.

A játékban négy nép – a görögök, az egyiptomiak, a skandinávok és az atlantisziak – kapnak helyet, mindegyik a rá jellemző építészettel, egységekkel és persze mitológiai lényekkel. A görögök Zeuszt hívhatják segítségül, hogy villámokat szórjon az ellenségre. Az egyiptomiakat Isis segítheti meteoresővel, míg az északiakat Loki sárkányokkal. De lesz itt földrengés is, nem beszélve a mindenféle hatalmas szörnyetegről és kolosszusról, amelyek a seregeink részét képezhetik.

Az Age of Mythology: Retold a tervek szerint PC-re és Xbox Series X/S-re fog megjelenni szeptember 4-én. Aki előrendeli, az egy héttel korábban meg is kapja a játékot, amely egyébként a premier napjától a Game Passban is elérhető lesz.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Age of Mythology: Retold
  • Age of Mythology: Retold
  • Age of Mythology: Retold
  • Age of Mythology: Retold
  • Age of Mythology: Retold
  • Age of Mythology: Retold
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!