25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Miben tud többet az ASUS ROG Ally X?

Több tárhely, nagyobb akkumulátor, jobb hűtés.

Írta: GeryG

Miben tud többet az ASUS ROG Ally X?

Tavaly az ASUS is beszállt a hordozható játékkonzolok piacára, amely az elmúlt években kezd újra éledezni. Már nem csak a Nintendo Switch kínál opciót, hiszen ott a Steam Deck, az MSI Claw és persze az ASUS ROG Ally is. Utóbbi kap idén továbbfejlesztett változatot ASUS ROG Ally X néven. A gyártó ígérete szerint az új verzió több fontos elemében is bővülni, fejlődni fog elődjéhez képest. Minden fejlesztés közül talán a két legfontosabb az akkumulátort és a tárhelyet érinti. De ezek mellett a memória méretét is megnövelték.

A ROG Ally X már nem csak 512 GB-s PCIe 4.0 SSD-t kínál, amely ugyan nem kicsi, de azért ismerve a mai játékok tárhelyigényét, elég hamar fel lehet élni. Ezért a mérnökök megduplázták a méretét és az új konzolba egy 1 TB-os M.2 2280 NVMe PCIe SSD kerül. A processzor maradt az AMD Ryzen Z1 Extreme, amely a ROG Allynál még csak választható opció volt.

A belső tárhely mellett szintén fontos szempont az üzemidő, e téren szintén dupláznak a mérnökök. A korábbi 40 Wh-s telepet 80 Wh-ra növelik, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez tényleges üzemidőben mekkora bővülést fog hozni. Végül, de nem utolsósorban a memória méretét is növelik: immár 24 GB LPDDR5 memória kerül a konzolba. A kijelző változatlan, marad a 7 hüvelykes, 1920*1080 pixeles IPS-érintőpanel, amely 120Hz-en frissül 500nit maximális fénysűrűség mellett. A ROG Ally X valamelyes meg is hízik elődjéhez képest, a tömege ugyanis 590 grammról 678 grammra nő, cserébe viszont valamelyest vékonyabb lesz nála.

Mondhatjuk, hogy az ASUS a ROG Ally X árát a tömegével egyenes arányban növeli, hiszen míg a ROG Ally 599 vagy 699 (processzortól függ) dollárba kerül, addig a ROG Ally X már 799 dollárt kóstál.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Miben tud többet az ASUS ROG Ally X?
  • Miben tud többet az ASUS ROG Ally X?
  • Miben tud többet az ASUS ROG Ally X?
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!