25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Hardver

A Philips is becélozta a pénztárcabarát piacot két modellel

24" és 27" méretben érhetőek el az új, olcsó gamer monitorok a patinás gyártótól.

Írta: Sityi 1 hozzászólás

A Philips is becélozta a pénztárcabarát piacot két modellel

A Philips Evnia 27M2N3200A és 24M2N3200A képében két egyszerű, ámde kiváló tulajdonságokkal bíró monitort dobott a piacra igencsak barátságos áron a holland márka. A méretbeli különbségtől eltekintve a két kijelző lényegében egyforma: a fast IPS technológiájú panel Full HD felbontással bír, amit 180 Hz-en hajt meg. A válaszidő 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT módon mérve, a képtörési hibákat pedig az Adaptive Sync technológia hivatott eliminálni.

A színkezeléssel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy HDR10 támogatás van, illetve a színtérfedettség is elismerésre méltó a 95%-os DCI-P3 értékével. Két HDMI 2.0 és egy DP 1.4 bemenet várja a pixeleket, a hanghullámok pedig vagy a két beépített 2 wattos hangszórón, vagy a 3,5 mm-es fejhallgatócsatlakozón át távozhatnak. Fontos extra még a teljes körűen állítható lábazat is, azaz dönthető, forgatható, szabályozható magasságú a kijelző.

A SmartImage üzemmód többféle profillal segíti a játékosokat, hogy az egyes műfajokhoz tartozó játékokat a megfelelő képbeállítással lehessen játszani. Érdekes extra a Smart Crosshair is, ami a háttérszínt is figyelembe véve rajzol ki célkeresztet a monitor közepére.

A Philips Evnia 24M2N3200A 169 eurós (nagyjából 70 ezer forintos), a Philips Evnia 27M2N3200A pedig 199 eurós (olyan 80 ezer forintos) ajánlott fogyasztói áron már elérhető.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Baracklekvár
Baracklekvár [1745]
Ezek az árak igazán vállalhatók.

Mindazonáltal én már mindenféle (gamer-nemgamer) felhasználás mellett is kevésnek tartom a FullHD-t. Egyszerűen a kódolástól a játékig minden jobb a 2560x1080-as felbontáson. (Még magasabbat nem feltétlenül célzok, mert azt játék során már meg is kell valahogy hajtani valami költséges videokártyával...)

Szóval, az ár hiába igazán kedvező, én már nem tudnék célközönsége lenni ennek a kategóriának. S ha valaki annyira gémer, hogy számít neki a fürge képfrissítés, hát gondolnám azt is, hogy egyúttal (akár még inkább) számít számára az is, hogy nagyobb teret lásson játék közben.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)